Naporen dan, mar ne?

Zelo. Tekmo sem doživljala podobno kot pred štirimi leti v Val d'Iseru. Po prvi vožnji sem se namreč počutila zelo slabo. Na progi nisem imela pravih občutkov, ves čas sem se z njo borila in vedela, da nisem na poti, ki sem si jo želela pred začetkom.

Pa vendarle je čas na progi pokazal, da ste v strmini ujeli pravi ritem...

Zadnjih pet vratc sem res odsmučala tako, kot sem si lahko le želela. S temi občutki sem šla tudi na drugo progo. Je pa Tessa to izkoristila ter prenesla na drugo progo preveliko prednost.

Po superkombinacijskem srebru ste kazali drugačna čustva kot po veleslalomskem, ko žarite od sreče.

Barva kolajne je na koncu ista, zadovoljstvo pa je po veleslalomu precej večje. Borila sem se sama s sabo, morala sem iti čez sebe. Pokazala sem, da sodim v veleslalomski vrh. Na superkombinaciji sem na slalomu nastopila slabše, morda malce bolje kot na prvi veleslalomski progi. Ko pa smuči stečejo, je užitek večji.

Je bil včerajšnji veleslalom vaša najtežja tekma v tej sezoni?

Nedvomno.

Se strinjate, da ima veleslalomsko srebro zlat lesk?

Se. Dan, ko premagaš samega sebe, je krasen. Na prvi progi se mi je zdelo, da so se mi začele stvari podirati. V takšnih trenutkih je reagirati na pravi način vedno težko. Zato je dosežen rezultat kot zmaga nad samim seboj. Nad drugimi dejansko ni, saj sem bila premagana.

Za kakšne bolečine je pravzaprav šlo?

Gre za bolečine v mišici. Vrhunski šport brez bolečin ne obstaja in šla sem čez to. Sem takšna, da ko čutim bolečino, se cela zakrčim. Ne znam iti naprej, dokler se stvari ne izboljšajo. Bolečine so v Schladmingu verjetno večje zato, ker je proga težka in zelo ledena. Dokler imam telo, ki se hitro regenerira, se nimam česa bati.

Kakšen je bil recept pred drugim nastopom? Naskok na zmago?

Nisem se obremenjevala z zmago, saj sem imela preveč dela sama s seboj. Druga proga je bila dejansko lažja, saj so bila vratca postavljena bolj naravnost. Recept je bil popoln napad.

Ste s tretjo kolajno izpolnili pričakovanja v Schladmingu?

Dosegla sem več, kot sem pričakovala.

Vas je Tessa Worley presenetila?

Da je Tessa v najožjem krogu favoritinj za zmago, sem napovedala že pred tekmo. Bila je najboljša. Me je pa presenetila, da mi je bila enakovredna tudi na drugi progi, ki sem jo odlično odpeljala.