Izhodišče Ljubljančanov je še vedno ugodno, a se lahko položaj že ob morebitnem prvem porazu in zmagah zasledovalcev hitro zasuče. Vsaka tekma je odločilnega pomena, časa za žalovanje po izgubi dragocenih točk v Innsbrucku pred reprezentančnim premorom že zdavnaj ni več. Današnje gostovanje v Dornbirnu bi bilo ob slavju slovenskih prvakov lahko prelomno, saj avstrijski tekmec ne bi imel več realnih možnosti za uvrstitev v četrtfinale, za katerega najbolj trepetajo v Salzburgu. Na Salzburškem so prižgani vsi alarmi, vodstvo kluba z dvanajstimi milijoni evrov proračuna zahteva napredovanje zlepa ali zgrda, sicer se obetajo množična odpuščanja tako igralcev kot strokovnega dela moštva s trenerjem Pierrom Pagejem na čelu.

Olimpija je današnjo nalogo na zahodu Avstrije vzela skrajno resno in se je že včeraj odpravila na najdaljšo pot v ligi. Ker v Dornbirnu ni bilo prostih hotelskih sob, so se nastanili v bližnjem Bregenzu. Igralci se želijo po sredini zmagi v Tivoliju nad Innsbruckom oddolžiti Dornbirnu za tri medsebojne poraze, od tega dva v gosteh. »Če bomo igrali tako kot v sredo, bomo zagotovo v končnici. Vse niti držimo v svojih rokah. Na vsaki tekmi moramo biti zbrani, delati čim manj napak in si pomagati,« pravi napadalec Chris D'Alvise, deseti najučinkovitejši hokejist v EBEL. Kot je slišati, si ga v paketu z Brockom McBridom v naslednji zimi v Beljaku želi videti nekdanji trener Olimpije Hannu Järvenpää, za vratarja Jerryja Kuhna pa zanimanje kažejo na Dunaju.

EBEL, 7. krog drugega dela, danes ob 19.15: Dornbirn – Telemach Olimpija, Innsbruck – Salzburg, Znojmo – Alba, Linz – Medveščak, KAC – Gradec, Dunaj – Beljak. mag