Slovenski izkupiček je bil pičel. Jakov Fak je po treh napakah na strelišču tekmo končal kot 20., Peter Dokl pa kljub stoodstotnemu streljanju ni mogel višje od 21. mesta, a je dosegel najboljšo uvrstitev v sezoni, prvo med najboljših 40. Fak pa kljub izgubi lani v Ruhpoldingu osvojenega naslova lahko potolaži z dejstvom, da se je v skupnem seštevku biatlonskega svetovnega pokala povzpel na tretje mesto, pa čeprav je imel na sami tekmi višje cilje, a si je na zadnjem strelskem postanku privoščil dve strelski napaki.

Ostali Slovenci so se zvrstili povsem pri repu. Mladi Simon Kočevar je zgrešil tri strele in bil 92., Janez Marič celo le 101., Klemen Bauer pa si je že po polovici pristreljal šest kazenskih minut, zgrešil je kar šest od desetih strelov, in odstopil.

Tekma s ciljem na stadionu Vysočna je imela presenetljiv razplet, saj je po biatlonski tradiciji odločalo zadnje streljanje. Dolgo je bil blizu presenečenja Italijan Lukas Hofer, ki pa je zgrešil prav 19. in 20. strel ter nazadoval na sedmo mesto, a podobno usodo so doživeli številni tekmovalci in tudi trojica na zmagovalnem odru si je na zadnjem streljanju privoščila po eno napako.

Podobno je bilo pri Faku, ki je zgrešil v uvodu in na koncu. Še eno visoko uvrstitev bo zdaj iskal na nedeljski tekmi s skupinskim startom, kjer bo edini predstavnik, med dekleti bo edina Teja Gregorin. V soboto Slovence čaka še nastop v moški štafeti, že v petek pa v ženski.