Po dveh krogih je lestvica skupine s Krimovkami takšna, da slovenskim ljubiteljem rokometa zbuja želje po čim prejšnji uvrstitvi v polfinale. A strateg Ljubljančank Tone Tiselj opozarja, da ni dobro prehitevati, zato bodo resno odigrali vsako tekmo in šele nato razmišljali o morebitnem napredovanju. Tudi gostovanje pri Madžarkah ne bo lahka naloga.

"Ferencvaros je ekipa z zelo dolgo tradicijo; dokler se ni poškodovala Szandra Zacsik, so bili brez poraza. Zdaj se je poškodovala še Nerea Pena, tako da imajo nekaj težav. Njihove glavne značilnosti so napadalna usmerjenost, niso tako dobre v branjenju, imajo pa številne madžarske reprezentantke, predvsem v tem trenutku eno najbolj vročih igralk na svetu Zsuzsano Tomori. Mogoče ekipa ne igra tako čvrsto v obrambi, zato pa so zelo nevarne v protinapadih," je tekmice ocenil Tiselj.

Kljub težavam s poškodbami tekmice nevarne

Pri Ferencvarosu ne bodo mogli računati na poškodovano Španko Nereo Pena, prav tako ne bo nastopila Zacsikova. Kljub temu Tiselj pravi, da je budimpeška zasedba še vedno močna, da se vrača na pota stare slave (v zadnjem času je status prve madžarske ekipe sicer prevzel Györ) ter da bo tekma negotova.

"Vsaka zmaga pomeni dvig samozavesti, za kar so zmage pomembne. V tem trenutku ekipa dobro deluje, smo dobro pripravljeni, predvsem pa so igralke na precej višji ravni, kot so bile. Svojo igro dvigujemo in stopnjujemo, če bodo dekleta pokazala pravi obraz, lahko zelo dobro odigramo tekmo proti Ferencvarosu. Nismo še povsem stoodstotno uigrani, kar je nemogoče, saj je na zunanjih pozicijah to povsem nova ekipa. Zadovoljen sem predvsem s kakovostno obrambo, ki je ključ za uspeh," pa pravi Tiselj o Krimu.

Po velikih težavah s poškodbami v prvem delu sezone je zdaj zdravstveno stanje pri Krimu boljše, Tislja pa veseli, da imajo končno več dela trenerji in ne zdravniki ter fizioterapevti: "V prvem delu je bila bolj v ospredju naša zdravstvena služba. Zdaj smo prišli na vrsto tudi mi, zdaj lahko normalno treniramo. Zanesljivo v nedeljo ne bo igrala le Maja Zrnec, imamo sicer še nekaj manjših zdravstvenih težav, najpomembnejše pa je, da se je hitro vrnila Daniela Piedade."

Poudarek na obrambi

Dvoboj optimistično pričakuje tudi Tamara Mavsar, ki se zaveda, da je forma njene ekipe v zadnjem času v vzponu: "Verjamemo v uspeh. Če bomo prikazale takšno igro kot v zadnjih dveh tekmah, bo rezultat prišel sam po sebi. A pomembno bo opraviti delo v obrambi, da bodo lahko svoje delo opravile tudi naše vratarke in nabrale obrambe, ter omogočiti naše hitre protinapade, s katerimi najlažje dosegamo zadetke."

Vratarka Jelena Grubišić madžarske tekmice pozna z reprezentančnih akcij, s Ferencvarosem se še ni pomerila, tudi ona pa meni, da bo s pravim pristopom in obrambo mogoče zmagati, ne glede na to, da imajo pri Ferencvarosu v svojih vrstah tudi Tomorijevo, ena najboljših rokometašic na svetu: "Upam, da bomo igrale tako dobro ali še bolje kot na zadnjih tekmah. Res je, da je Tomorijeva v dobri formi, toda tudi naša forma je dobra in verjamem, da jih lahko ustavimo."

Tekma v Dabasu v predmestju Budimpešte bo na sporedu v nedeljo ob 15.15, sodili pa bosta Litovki Viktorija Kijauskaite in Ausra Zaliene.