Worleyjeva je bila tokrat za tekmice nedosegljiva, saj si je že v prvi vožnji prismučala lepo prednost. V finalu ni taktizirala in je naskok še povečala. Na koncu je imela pred Mazejevo 1,16 sekunde prednosti, tretja Fenningerjeva pa je zaostala še 6 stotink več.

"Po prvi vožnji so bili občutki res grozni. Zato sem te medalje še bolj vesela. Neverjetno. Še vedno sem preveč čustveno razpoložena, da bi povedala kaj pametnega ... Izjemna vožnja mi je uspela na drugi progi. Žal na prvi nisem našla pravega ritma, zato pa sem se dobro zbrala za drugo in bila posebej uspešna v spodnjem delu. Imela sem dodatno energijo in za mano je super dan. Ostala sem pozitivna, pomembno je, da imam ob sebi prave ljudi, s katerimi smo se pogovorili, kaj je šlo narobe, in potem se je vse izšlo," je za TV Slovenijo takoj po tekmi povedala Mazejeva.

"Neverjetno, osvojila sem zlato medaljo. Po vodstvu na prvi vožnji je bilo pomembno, da sem se dobro osredotočila na zaključni nastop. Poleg tega je bila proga izjemno težka, vendar mi je bila obenem tudi zelo všeč. Ne sem pa pozabiti niti na vzdušje v naši reprezentanci, ki je izjemno," je dejala Worlyjeva. Francija je na tem SP osvojila že drugo zlato ob srebru in bronu, ter je na lestvici medalj prva pred ZDA, ki ima podoben izkupiček, vendar brez drugega mesta, tretja je Slovenija, četrta pa gostiteljica Avstrija.

Zelo dobro se je danes odrezala tudi Ana Drev, ki je v finalni vožnji prehitela tri tekmovalke in končala na 10. mestu (+3,15).

Končni vrstni red:


1. Worley 2:08,06

2. Maze +1,12

3. Fenninger +1,18

4. Zettel +1,54

5. Hansdotter +2,28

...

10. Drev +3,15

...


Vrstni red po prvi vožnji:


1. Worley (Fra)

2. Zettel (Aut) +0,52

3. Fenninger (Aut) +0,85

4. Maze (Slo) +1,09

5. Hansdotter (Šve) +1,65

5. Shiffrin (Zda) +1,65

...

13. Drev (Slo) +2,38

...

34. Štuhec (Slo) +4,48

43. Horvat (Slo) +5,43

44. Robnik (Slo) +5,53 - kasneje diskvalificirana