Najboljši nemški smučar v tehničnih disciplinah Felix Neureuther je namreč svoj prvi nastop večera v osmini finala proti Hrvaški zaključil že po nekaj zavojih, kajti dokaj neznani in neizkušen hrvaški tekmovalec Filip Zubčić je po agresivnem startu na svoji progi kmalu napravil napako in izgubil ravnotežje, ko ga je vrglo v zrak, pa je zletel ravno na sosednjo progo in tam podrl nič hudega slutečega Neureutherja. Hrvat je Nemcu z ostro nabrušenimi smučmi nevarno priletel v predel pod kolenom desne noge, a ga pri tem na sreči ni poškodoval. Vsekakor pa je vsem v nemški reprezentanci ob trku zastal dih, saj od Neureutherja v prihajajočih dneh v veleslalomu in slalomu pričakujejo boj za odličja.

Kasneje se je izkazalo, da je Felix pri trku ostal nepoškodovan in je lahko nastopal tudi v nadaljevanju tekmovanja ter Nemcem pomagal do brona. Danes je Neureuther po treningu komentiral včerajšnji dogodek, kakršnim v svetovnem pokalu prav pogosto nismo priče.

»Danes sem treniral slalom, koleno pa mi ni povzročalo nobenih težav. Hrvaški smučar včeraj tistega zagotovo ni storil namerno, a prav lahko bi mi s svojo akrobacijo s smučmi presekal nogo,« je dejal Neureuther.