Morda lahko že jutri tja odpeljete svojo boljšo polovico in si skupaj privoščita valentinovo razvajanje. Navdušili vas bodo ugodne cene udobnih, moderno opremljenih sob (40 evrov), od katerih ima ena celo džakuzi, kuhar, ki preseneča z domišljijo in skladnostjo okusov, in velnes, kjer vas bodo razvajali, da boste pozabili, kdaj se morate vrniti domov...

Penzion Kračun ima dušo, zasluge za to pa gredo mlademu in ambicioznemu lastniku Benjaminu Kračunu, ki ob koncih tedna, če je gneča, tudi sam čisti stranišča, če je to potrebno. Benjamin rad potuje, vendar v vsaki hotelski sobi gleda samo to, kaj bi še lahko izboljšal v sobah, ki jih je z veliko ljubeznijo opremil v Ločah.

Njegovi načrti so veliki in glede na to, da se ne ustraši nobenega izziva, se ne bojimo, da ne bi izpeljal tudi zamisli za hotel s petimi zvezdicami z bazenom, za katerega pa potrebujejo še evropska sredstva. Pa saj se je tudi želja, da bi sodeloval z Jamiejem Oliverjem, nekoč zdela kot iluzija.

Kjer je volja, tam je pot

»Moja velika želja je bila, da bi spoznal Jamieja osebno, kar se je tudi zgodilo, ko sem bil star petindvajset let. Z njegovim agentom sva se dogovorila za prvi Supperclub v Sloveniji. Gre za druženje, na katerega povabiš prijatelje, del izkupička pa gre v dobrodelne namene,« pravi Benjamin, ki je prek Jamieja in njegovih kolegov prišel tudi do picopeka Benjamina Biralie, ki peče tako dobre pice, da imajo v penzionu tudi certificirano šolo za picopeke po izvirnem italijanskem receptu, pa tudi tekmovanje za najboljšo pico, kjer pa Biralia lahko sodeluje samo kot član komisije, saj bi bil sicer gotovo vsakič zmagovalec.

»Ker sem perfekcionist, delam vsako stvar dobro ali se je raje ne lotim,« pravi Benjamin Kračun. »Nekateri pravijo, da sem preveč natančen in zahteven šef. Inšpektorica, ki je ocenjevala naš penzion, pa je bila navdušena, saj damo veliko tudi na čistočo in kvaliteto,« pravi šef penziona, ki je blizu Žičke kartuzije, tako da se lahko v primeru, da bi imeli po razvajanju v velnesu, savnanju in razvajanju brbončic s specialitetami, kot so na primer juha iz paprike s cimetom, rižota s tartufi v pršutu, ribji filet z izjemno zelenjavno prilogo..., še moči za izlet, odpravite na sprehod po Štajerski.