V slovenskem taboru so priložnost za dokazovanje ponudili mlajšim članom reprezentance. Pri moških so bili v ekipi Miha Kürner, Žan Kranjec in Mišel Žerak, pri ženskah pa Ana Drev, Ilka Štuhec in Ana Bucik.

Na ekipni preizkušnji je nastopilo 15 ekip. Slovenija se je za preboj v četrtfinale v prvem krogu merila z Norveško, kjer je bil izid 2:2 in sprva je bilo videti, da bodo napredovali Norvežani, nato pa so zmedeni organizatorji vendarle sporočili, da napreduje Slovenija, ki jo v četrtfinalu čaka boj z domačini Avstrijci.

Pravila ekipne tekme so takšna, da reprezentance tekmujejo v paralelnem veleslalomu na izpadanje (v vsaki ekipi bosta po dva moška in ženski), v naslednji krog pa napreduje tista, ki zbere več posamičnih zmag. V primeru neodločenega rezultata (2:2) se seštejeta najboljša časa pri moških in ženskah. Tista reprezentanca, ki ima hitrejši čas, napreduje. In ravno to se je zgodilo že v prvem nastopu dneva, ko je bil izid med Slovenijo in Norveško 2:2.

Najprej slovo, nato zmaga

Prva je za Slovenijo nastopila Drevova, ki je za tekmico zaostala 47 stotink, nato pa je izid na 1:1 poravnal Kranjec, ko je za 41 stotink ugnal Norvežana. Ko je Bucikova za 46 stotink dobila tretji dvoboj, se je Sloveniji že nasmihal preboj v četrtfinale, a je v zadnjem nastopu Kürner po napaki v srednjem delu prepričljivo izgubil dvoboj in poskrbel za napet razplet. Sprva so se zmage veselili Norvežani, a po podrobnejšem pregledu pravil in vseh časov je postalo jasno, da sta bila Kranjec in Bucikova hitrejša od Losethove in Haugena, ki sta ugnala Drevovo in Kürnerja, zato je v četrtfinale napredovala Slovenija.

Senzacije ni bilo, Avstrijci premočni

V četrtfinalu je Drevova dobila prvi dvoboj in zadišalo je po senzaciji, nato pa so bili Kranjec, Bucikova in Žerak daleč od uspeha, saj so vsi delali napake, tako da se je uvrstitve v polfinale veselila Avstrija.

V boju za odličja so Avstrijci s Hirscherjem na čelu najprej gladko s 4:0 izločili Nemce, nato pa v finalu s 3:0 ugnali še Švede, ki so bili v polfinalu boljši od Kanadčanov (3:1). V boju za bron so bili po hudem boju Nemci le za stotinko boljši od Kanadčanov (2:2).

Potek tekme:


Finale:

Avstrija – Švedska 3:0


Za 3. mesto:

NEMČIJA - Kanada 2:2


Polfinale:

AVSTRIJA – Nemčija 4:0

ŠVEDSKA – Kanada 3:1


Četrtfinale:

AVSTRIJA - Slovenija 3:1

NEMČIJA - Francija 2:2

Zda – ŠVEDSKA 1:3

KANADA - Češka 2:2


Osmina finala:


AVSTRIJA je bila prosta

SLOVENIJA - Norveška 2:2

NEMČIJA - Hrvaška 3:1

FRANCIJA - Slovaška 4:0

ZDA - Liechtenstein 3:2

ŠVEDSKA - Finska 3:1

Švica - KANADA 1:3

Italija - ČEŠKA 1:3