Odločen je bil nastop slovenskega upa Klemna Kosija, ki je v tej sezoni nase opozoril na kombinacijskem nastopu v Wengnu, kjer je zasedel 14. mesto. Včeraj je bil 21-letni Mariborčan še uspešnejši. Kosi je dosegel enajsti čas smuka, v slalomu pa je potrdil uvrstitev ter dosegel 12. mesto. »Lahko rečem, da mi je uspela najboljša smukaška tekma v karieri. Ponavadi mi je na treningih uspelo presmučati nekaj dobrih odsekov, tokrat pa sem uspešno izvedel celoto. Na slalomu sem nastopil bolj z glavo. Vedel sem, da je teren zelo težak, morda sem ga celo preveč spoštoval. To je res izjemen dosežek,« je svoj nastop ocenil Klemen Kosi, ki je pred vstopom v slalomsko strmino dobil udarec s kolom v obraz, tako da je tudi nekoliko krvavel.

Z dobrim smukaškim nastopom in solidnim slalomskim si je šele prvo kombinacijsko kolajno na svetovnih prvenstvih priboril Ivica Kostelić. Zanimivo je, da sta bila včeraj najboljša na prvih dveh mestih že pred sedmimi leti na olimpijskih igrah v Torinu. »Kombinacija je disciplina, v kateri se dejansko pokaže smučarsko znanje. Vesel sem, da mi je uspelo v moji ljubi disciplini osvojiti tudi kolajno na svetovnem prvenstvu. Ligety je bil izjemen,« je po srebrni kolajni povedal Ivica Kostelić.

Daleč najboljši slalomski nastop je uprizoril Alexis Pinturault, ki je kljub večji napaki v spodnjem delu proge ugnal najbližjega zasledovalca za več kot sekundo. Toda Francoz je preveč zaostal na smuku, da bi svoji državi priboril še četrto kolajno na tem prvenstvu. Bron si je na veselje domačinov prigaral Romed Baumann, vodilni po smuku, ki je osvojil šele drugo avstrijsko kolajno na SP, prvo moško. Osmoljenec kombinacije pa je bil Andreas Romar, ki je za prvo finsko kolajno v Schladmingu zaostal za 17 stotink.

Drugi Slovenec Boštjan Kline je imel smolo. Po minuti in četrt so ga na smuku ustavili, ker je pred njim padel Kazahstanec Martin Hubec, tako da je moral še enkrat na start. Mariborčan je imel 13. najhitrejši zadnji vmesni čas, potem pa je v zadnjem zavoju naredil napako in ni ujel zadnjih vratc. Največ adrenalina pa je včeraj na Planaiu pustil Sandro Villeta. Pri maksimalni hitrosti na smuku mu je prekrižal pot delavec na progi. Švicar se zanj ni zmenil, oddrvel mimo njega, na koncu pa zasedel peto mesto.