Res je, da je le malo tekmovalcev, manj kot deset jih lahko naštejemo, ki so vrhunsko pripravljeni tako v smuku kot tudi v slalomu. Zato se tekma odloča le med nekaj posamezniki, ki so predvsem dobri slalomisti. Specialisti za smuk praktično nimajo nikakršnih možnosti. Kljub temu pa je tekma za kolajne na svetovnem prvenstvu lahko zanimiva. Sam sem za to, da ta disciplina še naprej ostane v programu.

Tudi tokrat je bilo vse do zadnjega Avstrijca Romeda Baumanna, najhitrejšega v smuku, zelo napeto. S tretjim mestom in bronasto kolajno je predvsem po zaslugi napak in slabih voženj nekaterih slalomistov rešil avstrijski prvi teden prvenstva. Tako kot že tolikokrat doslej je ponovno zmagala ameriška mentaliteta. Ted Ligety se je po izrednem smuku dobesedno »vrgel dol« po slalomski progi in brez napak z veliko prednostjo zmagal. Srebrni Ivica Kostelić, ki je veljal za prvega favorita, je s preveč zadržanim slalomom le s težavo rešil srebrno kolajno.

Pohvaliti moramo Mariborčana Klemna Kosija, ki je s hrabro in tehnično dovršeno vožnjo v smuku res presenetil. 11. mesto med smukači je izvrsten rezultat, ki obeta, da se bo razvil v dobrega vsestranskega tekmovalca. Jasno je bilo, da brez pravega treninga v slalomu ne more bistveno napredovati. Toda z ozirom na izpade nekaterih še slabših slalomistov od njega je na koncu dosegel solidno 12. mesto, s katerim so zadovoljni tako on kot ljubitelji smučanja v Sloveniji.