"V Mariboru se dogaja nekaj velikega in v tem procesu želimo sodelovati ter pokazati, da nam je mar za to mesto. Imamo visoke ambicije, a preden začnemo sanjati o razvoju, moramo mesto ozdraviti," je dejal Frangež, ki je že drugi mandat poslanec državnega zbora, pred tem pa je bil tudi član mestnega sveta v Mariboru.

Po njegovih besedah je potrebno v času do naslednjih rednih lokalnih volitev najprej sanirati mestne finance, stabilizirati mesto, v občinsko upravo vrniti strokovna, namesto političnih meril, hkrati pa tudi povečati sposobnost mesta za črpanje evropskih sredstev. Ko bo to urejeno, bomo lahko v času po rednih volitvah sanjali o intenzivnem razvoju, je dejal.

Na vprašanje, kako bo v primeru izvolitve sodeloval s sedanjim mestnim svetom, ki se kot kaže vsaj še nekaj časa ne namerava umakniti, je Frangež odvrnil, da bodo vsi tisti, ki želijo Mariboru dobro, zagotovo sodelovali. Kdor pa bo pri tem ustvarjal ovire, namesto rešitev, pa v reševanju mariborske zgodbe ne more biti dobrodošel, je dejal.

Frangeža so na današnjem shodu podprli nekateri člani stranke ter ljudje, ki so se z njim doslej tako ali drugače srečevali, pa tudi nekdanji župan Boris Sovič.

Sicer pa je mariborska SD danes predstavila tudi štiri kandidate za izpraznjena svetniška mesta po odstopu njihovih mestnih svetnikov, ki jih bodo Mariborčani izvolili hkrati z županskimi volitvami 17. marca. Na današnji konvenciji so kot kandidate soglasno potrdili Jadranko Barbarić, Metoda Dolinška, Aleksandro Kalacun in Miroslava Blažič.

Za marčevske nadomestne volitve je do zdaj kandidaturo napovedalo pet kandidatov. Od strankarskih predstavnikov je to poleg Frangeža storil še predsednik mestnega odbora SNS Folko Puconja. Z zbiranjem podpisov so začeli še trije nestrankarski kandidati, filozof in sociolog Teodor Lorenčič, borec za čisto okolje Franc Jesenek in sociolog Andrej Fištravec. Neuradno se je za kandidaturo kot kandidat Županove liste in SLS že odločil tudi podžupan Milan Mikl.