Ameriški rocker Grohl je dejal, da se bodo Houstonove vselej spominjali kot »ene najprepoznavnejših vokalistk vseh časov«. R'n'b glasbenica in igralka Brandy pa je menila, da je imela Houstonova najveličastnejši glas vseh časov in podvomila, da se ji bo v prihodnje kdo približal. »Nikoli je ne bom pozabila,« je dodala.

Miguel, ki je v nedeljo prejel grammyja za najboljšo r'n'b skladbo, je o preminuli pevki menil: »Njen glas je bil mogočen. Bila je dinamična. Rad bi, da bi se jo spominjali po njenem glasu in nasmehu.« Soul izvajalka Janelle Monae pa je dejala, da si želi ohraniti živo podobo Houstonove: »Ta njena kraljevskost, njena prefinjenost. To je nekaj kar cenim.«"

Dogodka v spomin Houstonovi v hotelu Beverly Hilton so se med drugimi udeležili še Johnny Depp, Sting, Ne-Yo, Quincy Jones in Patti Smith.

Truplo Houstonove so pred letom dni našli prav v hotelu Beverly Hilton, na predvečer podelitve glasbenih nagrad grammy. Pevka je bila sicer na vrhuncu kariere v 80. in 90. letih minulega stoletja. Prodala je več kot 200 milijonov plošč po vsemu svetu, zaslovela pa je tudi z vlogo v filmu Telesni stražar. V zadnjih letih pred smrtjo je imela Houstonova velike težave zaradi uživanja alkohola in mamil.