Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Liverpool - WBA
1

Liverpool tudi letos ne blesti, njegove predstave pa nihajo od dobrih do zelo slabih. V zadnjih dveh krogih so na gostovanjih vodili proti Arsenalu in Cityju, a obakrat na koncu iztržili le remi, toda z igro so vseeno pokazali, da so lahko zelo nevarni. Za mesti, ki vodijo v Evropo, rdeči zaostajajo 8 točk, zato jim počasi zmanjkuje časa. Današnja zmaga je nujna, sploh če pogledamo formo WBA, ki je po izjemnem začetku sezone, sedaj povsem popustil in na zadnjih osmih tekmah iztržil le dve točki. Domači morajo to izkoristiti in se z zmago od tekmeca oddaljiti za pet točk, sami pa bi v tem primeru skočili na sedmo mesto. (7/10)

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Hertha - Union Berlin
1

Hertha se lahko z zmago na berlinskem obračunu prvič letos povzpne na prvo mesto lestvice, kar bo njenim nogometašem predstavljalo še dodatno motivacijo. Uglednejše berlinsko moštvo ima letos pred seboj jasen cilj, saj se želi vrniti med prvoligaše in v dosedanjem delu sezone so pokazali, da si to tudi zaslužijo. Tudi Union ni od muh in bi z današnjimi tremi točkami skočil celo na četrto mesto, a je vseeno kar precej oddaljen od vodilne dvojice, ki do konca sezone zasledovalcev verjetno ne bo spustila blizu. Razlika v kvaliteti je na strani Herthe, kar je Union občutil že v jesenskem delu (1:2), tokrat pa lahko pričakujemo podoben razplet, saj je Hertha v prvem krogu spomladanskega dela pokazala, da je obrdržala dobro formo, ko je v gosteh zmagala s 5:1. (6/10)

Košarka - ZDA – NBA

Milwaukee - Washington
1

Washington je v zadnjem tednu nanizal nepričakovane tri zaporedne zmage, ko je doma ugnal spoštovanja vredne nasprotnke (Clipperse, New York in Brooklyn). Kljub temu še vedno zaseda predzadnje mesto na vzhodu in težko bi verjeli, da so se preko noči iz povprečnežev spremenili v zmagovito moštvo. Milwaukee vendarle sodi v višji rang in je že celo sezono med prvimi osmimi moštvi v vzhodni konferenci, v zadnjem času pa so padli v manjšo krizo, saj so na zadnjih 10 tekmah zmagali le štirikrat. Če ne želijo ogroziti nastopa v končnici, je čas da se Bucksi hitro zbudijo in ponovno začnejo zmagovati. Lepše priložnosti od domače tekme proti najslabšemu gostujočemu moštvu lige ne bodo dobili. (7/10)

Smučanje - Schladming - Superkombinacija (M)

Kostelič I. - ostali
2

Kostelića so številne poškodbe v zadnjih letih pripeljale do tega, da ni več zmožen držati tempa mlajših tekmovalcev. Usluge mu ni naredil niti Fis z vpeljavo novih smuči pred letošnjo sezono. Njegovi rezultati so letos zato precej pod nivojem, ki smo ga bili vajeni v zadnjih sezonah. Resda je v zadnjem času nanizal nekaj spodbudnih dosežkov in bil drugi na kombinaciji v Wengnu, a vseeno bi bila njegova današnja zmaga zame presenečenje. V slalomu ni več med najboljšimi, na smuku pa je letos še kakšno sekundo počasnejši od konkurence, kot je bil. Verjetno se bo boril bolj za bron ali srebro, za zmago pa bi mu ob odličnih dveh vožnjah moralo iti na roko tudi kar nekaj ostalih faktorjev, vključno s slabimi nastopi konkurentov. (7/10)