Potem ko so prvi trije zadetki padli v prvi četrtini - Anže Kopitar je zadel za znižanje vodstva Detroita na 2:1, so morali gledalci na naslednje dva čakate vse do zadnje minute. Prvaki iz Kalifornije so izenačili 52 sekund pred koncem, ko so iz igre potegnili vratarja Jonathana Quicka in ga zamenjali s šestim igralcem v polju, za domačine pa je zmagoviti zadetek za 3:2 zabil Jonathan Ericsson.

"To je bila naša najboljša predstava v tej sezoni. Če bi tako igrali, bi gotovo imeli več zmag, kot smo jih dosegli," je priznal Kopitar. Los Angeles Kings nadaljujejo neslavno tradicijo prvakov, ki v ligi NHL le redko v naslednji sezoni dosežejo viden rezultat. V desetih nastopih so zabeležili tri zmage, dvakrat so igrali podaljšek in petkrat izgubili. Anže Kopitar je v devetih odigranih tekmah zbral šest točk za štiri gole in dve podaji.

Ekipe, ki so trenutno na prvih treh mestih v ligi, so zmagale na gostovanjih. Igralci Nashville Predators so izgubili z vodilno ekipo Chicago Blackhawks z 0:3, Pittsburgh Penguins so izgubili z drugouvrščenim moštvom New Jersey Devils z 1:3, tak pa je bil razplet tudi dvoboja med ekipama Buffalo Sabres in Boston Bruins; slednji je trenutno skupaj z Anaheimom tretji v ligi. V preostalih srečanjih je ekipa Columbus Blue Jackets doma klonila z Edmonton Oilers z 1:3, igralci New York Rangers pa so razveselili svoje pristaše in na svojem ledu premagali Tampo Bay Lightning s 5:1.