»Dobro smo vedeli, kako bo tekma potekala, kajti Metalurg vse igra na izid okoli dvajset zadetkov. Igra na izjemno dolge napade in sodniki jim to pač dovoljujejo. S takšnim načinom ustavljajo igro in uspavajo nasprotnike, toda tokrat jim ni uspelo,« je bil po sobotnem uspehu upravičeno dobre volje Gorenjev igralec Jure Dolenec. Levoroki slovenski reprezentant je k zmagi Velenjčanov prispeval pet zadetkov, posebej pa je pohvalil domačo obrambo (ocenil je, da je bila to verjetno najboljša, odkar igra v Velenju) in o razpletu v skupini C dodal: »Zdaj ni čas za evforijo, kajti drugo mesto še ni naše. Zanj potrebujemo še tri točke na zadnjih dveh tekmah, kar smo sposobni doseči. No, če doma ne premagamo Kielc, si drugega mesta niti ne zaslužimo.«

A začetek tekme v letošnji sezoni najbolj polni Rdeči dvorani ni obetal takšnega sanjskega razpleta, kajti po slabih sedmih minutah so gostje vodili že s 5:2. A že deset minut pozneje so gostitelji povedli s 7:6, v končnici prvega polčasa celo z 10:7, vendar so v zadnjih minutah dobili tri zadetke zapored in ekipi sta odšli na odmor brez zmagovalca. Dvomi o zmagovalcu so trajali le do zadnjega izenačenja na začetku drugega dela (13:13), nato pa so aktualni slovenski prvaki povsem zagospodarili na igrišču, saj so po zaslugi fantastične obrambe in vratarja Gajića v 25 minutah prejeli le pet zadetkov.

Pod dirigentsko taktirko Marka Bezjaka (s sedmimi goli tudi prvi strelec Gorenja) in strelsko razpoloženih Jureta Dolenca in Janeza Gamsa (po pet) so imeli gostitelji v 53. minuti že šest zadetkov prednosti (21:15). Ko je kazalo, da bodo Velenjčani uspeli izničiti razliko s prvega dvoboja v Skopju (oktobra lani 30:23 za Metalurg) in narediti še večji korak h končnemu drugemu mestu, je njihov nalet presekala izključitev krožnega napadalca Petra Puclja. Z dvema zaporednima zadetkoma so Makedonci spet zapluli v varne vode in so se lahko kljub porazu veselili vsaj tega, da imajo boljši izkupiček na medsebojnih tekmah.

Velenjčani so v osmih dneh odigrali tri tekme (Krka, Cimos, Metalurg) in trikrat zmagali (v sredo jih čaka gostovanje v Trebnjem), trener Branko Tamše pa ni varčeval s pohvalami na račun svojih fantov. »Za fanti so peklenski dnevi, poleg treh zmag pa smo ostali tudi bolj ali manj nepoškodovani. Zaslužijo si vse čestitke, pohvale in aplavz. Z izjemo dela prvega polčasa proti Metalurgu, ko smo imeli težave z igralcem več, smo goste nadigrali v vseh elementih igre. Drži, da Metalurg ni razvil svoje igre, a za to je kriva predvsem naša odlična obramba. Dokazali smo, da je bil lanski neuspeh v Skopju le posledica našega slabega dneva,« je ocenil Tamše, ki ga do konca skupinskega dela čakata še gostovanje pri danski ekipi Bjerringbro-Silkeborg in domači obračun s poljskimi Kielcami.

Njegov trenerski kolega Lino Červar, hrvaški strokovnjak, ki je nedavno dobil tudi makedonski potni list, je znan kot človek, ki je pripravljen na dolgo in široko govoriti o rokometu. A po porazu ni zmogel niti toliko spoštovanja do zmagovalcev, da bi se pojavil na obvezni uradni novinarski konferenci. »S Červarjem sva v dobrih odnosih in mu tega ne zamerim. Nič zato, če ni prišel. Mogoče pa je zbolel,« se je na Červarjev račun pošalil Tamše. Tudi nekdanji slovenski reprezentant Renato Vugrinec ni bil posebej zgovoren. »Tokrat je bilo Gorenje pač boljše, mi pa smo bili daleč od svoje prave igre. Kljub porazu smo še vedno v igri za drugo mesto, kar je najpomembneje,« je dejal Vugrinec, ki je na prvih sedmih tekmah v ligi prvakov dosegel kar 37 zadetkov in je bil najboljši strelec Metalurga, proti Gorenju pa je zadel le dvakrat.

Skupina C, 8. krog: Gorenje – Metalurg 23:19 (10:10), Kielce – St. Peterburg 30:29 (20:14), Chambery – Bjerringbro-Silkeborg 29:26 (14:12), vrstni red: Kielce 16, Gorenje 12, Metalurg 10, Bjerringbro-Silkeborg 6, Chambery in St. Peterburg po 2.