Proti lanskim finalistom lige prvakov so Celjani v zelo hladni dvorani Vistalegre povedli z 2:0 in 5:3, gostitelji pa so prvič vodili šele v 19. minuti (6:5). Nadaljevanje je pripadlo oslabljenemu Atleticu (brez Hombradosa, Jurkiewicza, Gojuna in Markussena, Celjani brez Perića, Žurana, Potočnika in Mlakarja), ki je vodil dvakrat s plus štiri, nazadnje pri 19:15 sredi drugega polčasa. Slovenski podprvaki so se dve minuti pred koncem po devetem zadetku Boruta Mačkovška približali na 24:25, tik pred tem pa je bil pri Atleticu izključen Xavier Barachet. Po zapravljenem napadu španskega kluba so pivovarji na začetku zadnje minute slabo izpeljali zadnjo akcijo, potem ko sta danska sodnika dvignila roki zaradi pasivne igre.

Dobrih deset sekund pred koncem je Atleticov trener Talant Dušebajev prekinil zadnji napad svoje ekipe in pametno vzel minuto odmora. Pivovarji so namerno pustili Roberta Parronda, da je neoviran streljal s krila, saj bi jim ob zgrešenem strelu ostalo še nekaj sekund za izenačenje. A Parrondo je zadel in Španci so še drugič v tej sezoni (prvič v Zlatorogu, ko je bilo 28:22) premagali celjsko ekipo. »Znova smo bili blizu, a nam ni uspelo. Lahko bi si odprli vrata raja, vendar so nas napake in neizkušenost stale zmago. V ligi prvakov moraš za končni uspeh izkoristiti svoje priložnosti, mi pa smo naredili preveč napak. Sami smo krivi za poraz, a upam, da se bomo česa naučili iz lastnih napak,« je dejal celjski trener Vladan Matić.

Poleg Gorenja in Celja Pivovarne Laško sta konec tedna v Evropi igrala še dva slovenska moška kluba: Cimos in Maribor Branik v prvem krogu skupinskega dela pokala EHF. Koprčani so v Bonifiki spravili na kolena špansko ekipo La Rioja s 25:21 (13:11), blestel pa je Jure Vran z dvajsetimi obrambami. Primorci (Rapotec 5, Gavranović in Krivokapić po 4) so povedli s 5:0 in 8:1, zmago pa so si zagotovili sredi drugega polčasa (21:15). »Po zaporednih porazih proti Mariboru in Gorenju smo z zmago vsaj ustavili vlak, ki je brzel po hribu navzdol. Veliko lažje je igrati, ko imaš razpoloženega vratarja. Takega Vrana bi potrebovali tudi na nekaj zadnjih tekmah, pa bi bilo veliko lažje,« je po zmagi proti tretjeuvrščeni ekipi španske lige dejal trener Fredi Radojkovič.

Maribor Branik je na gostovanju pri danski ekipi Tvis Holstebro iztržil točko – bilo je 26:26 (15:12). Tako na začetku prvega (6:1) kot drugega polčasa (17:12) so si Skandinavci priigrali visoko prednost, a so jih gostje (Špelić 6, Zarabec in Šoštarič po 5) ujeli pri 21:21 v 46. minuti. V končnici so Danci povedli s 24:21, na začetku zadnje minute pa je Nikola Špelić izenačil na 26:26. Gostitelji so imeli še zadnji napad, vendar so iz dveh zaporednih poskusov dvakrat zadeli vratnico.

Skupina B, 8. krog: Sävehof – Kiel 29:40 (15:20), Veszprem – Constanta 31:21 (14:11), Atletico Madrid – Celje PL 26:24 (12:9), vrstni red: Veszprem 16, Kiel 12, Atletico 8, Celje PL, Constanta in Sävehof po 4. dek