Smuk je bil izjemno težaven in selektiven. Ne samo zaradi trde in ledene proge, temveč tudi zaradi tehnično zelo zahtevnih zavojev, kjer se je izgubljalo desetinke. Pričakoval sem, da bodo odločale majhne razlike, a ni bilo tako. Niti Francozinja Marion Rolland, še manj pa Italijanka Nadia Fanchini nista bili med favoritinjami. Toda tako kot že velikokrat do zdaj se je razpletlo povsem drugače. Neverjetno kakšno prednost si je z odličnim spodnjim delom prismučala Italijanka, točno tam, kjer je bila Tina v kombinacijskem smuku najhitrejša. Žal ji tega dosežka ni uspelo ponoviti. Vsi so pričakovali, da se po prihodu Tine v cilj na vrhu ne bo nič več spremenilo, toda z neverjetno vožnjo je Francozinja, ki je tudi v tistem najtežjem spodnjem delu obdržala prednost, ki si jo je privozila v zgornjem delu proge, presegla vsa pričakovanja.

Kako naprej? Predlagal bi, da Tina zapusti Schladming za nekaj dni, da gre na miren kraj in se mirno pripravlja na četrtkov veleslalom, v katerem je prav gotovo bolj favorizirana kot v včerajšnjem smuku, kjer bi bila kolajna sicer veliko veselje. A roko na srce – v smuku toliko dobrih rezultatov, kot jih ima v veleslalomu, v svoji dosedanji kariere še nima. Po nekaj dnevih treninga se bo vrnila z napolnjenimi baterijami in v četrtek bo lahko v veleslalomu pokazala vse svoje razkošno znanje.

Glede na to, da sta oba smuka na svetovnem prvenstvu že za nami, je največje razočaranje v avstrijskem taboru. Smuk je kraljevska disciplina in zlasti pri naših severnih sosedih ogromno velja. Kolajna v smuku je bila njihova velika želja. Mislim, da ne bi bili zadovolji niti s srebrno in bronasto kolajno. Hočejo samo zlato. Ostali so brez odličja tako v moški kot ženski konkurenci. Tudi to pokaže na vrednost Tininega sedmega mesta, saj so bile za njo uvrščene vse Avstrijke, tudi Elisabeth Görgl, zadnja svetovna prvakinja iz Garmisch-Partenkirchna.