Slovenske prvakinje so po zmagi v Zvenigorodu pred enim tednom tokrat gostile Valceo, ekipo, ki poimensko in po finančnih vložkih spada med najmočnejše ekipe v Evropi. A ta ni upravičila slovesa, krimovke so jih s čvrsto obrambo pokorile in tako znova prevzele vodstvo v skupini. Pri Krimu je bila najboljša strelka Andrea Penezić z 11 goli.

Tone Tiselj je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, na mestu krožne napadalke je začela Marina Vergeljuk, na zunanjih položajih so bile Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, na krilih pa Tamara Mavsar in Carmen Martin. Tako kot v Rusiji je ta postava kar nekoliko preveč živčno začela tekmo. Ob čvrsti romunski obrambi, ki je dobro pazila na Krimova orožja, so domače izgubile kar nekaj žog in se v šesti minuti znašle v zaostanku z 1:3.

A tudi tokrat so se krimovke hitro zbrale in posebej po zaslugi Wörzove in Lazovićeve (ter tudi boljše obrambe) prešle najprej v vodstvo s 4:3, v 15. minuti pa po drugem golu Lazovićeve zapored na 7:5. Ista igralka je s svojim četrtim golom v 24. minuti zadela za novo prednost dveh golov (11:9), nakar je strateg gostij Jackob Vestergaard zahteval minuto odmora. Ta Valcei ni dosti pomagala, saj je Penezićeva, ki je nekaj časa igrala tudi srednjo zunanjo, v 26. minuti zabila za 12:9, v 28. pa še za 13:9.

Drugi polčas so domače začele s tremi goli naskoka, a je ta hitro skopnel, saj se je razigrala dotlej nevidna Katarina Bulatović, ki je z dvema zadetka poskrbela za priključek romunske ekipe (13:12). Domače so odgovorile na najboljši možni način in z goloma Wörzove in Mavsarjeve spet ušle na +3 (15:12), Daniela Piedade pa je v 39. minuti poskrbela za dotlej najvišjo prednost (17:13). Tega naleta pa gostiteljice znova niso znale unovčiti za povišanje vodstva, z nekaj slabimi napadi so domače gostje znova spustile blizu (18:17).

Zadnjih deset minut pa so domače znova začele iz zelo ugodnega izhodišča. Penezićeva je namreč s svojim osmim zadetkom Krim spet oddaljila na 22:18. Ko je Piedadejeva v 54. minuti zabila za 24:19, je bil zmagovalec odločen, veselje na tribunah, ki so ga popestrili še kurenti in druge pustne maske, pa prešerno.