Slovenski rokometni podprvaki se iz španske prestolnice vračajo praznih rok, navkljub porazu pa niso zapravili možnosti, da se prebijejo v osmino finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Celjska ekipa bo svojo kožo skušala rešiti na zadnjih dveh dvobojih: prvi bo že konec prihodnjega tedna na domačih tleh proti romunski Constanti, najbolj pomembna tekma pa jo čaka 21. februarja, ko bo gostovala pri švedskem Sävehofu.

Celjski rokometaši so brez strahu začeli dvoboj z zvezdniškimi Madridčani. Z goloma Nemanje Zelenovića in Gašperja Marguča so povedli z 2:0, favorizirane domače igralce pa imeli v svoji oblasti vse do 19. minute, ko so prvič na dvoboju zaostali s 5:6. Vmes se je v dvorani Vistalegre odvijal ogorčen boj za vsako žogo, obe ekipi sta si z občasnimi "trdimi prijemi" skušali priigrati prednost na igrišču.

V tej "rokometni vojni" sta obe ekipi lepši obraz prikazali v obrambi, medtem ko je šepala igra v napadu, saj je vsebovala številne tehnične napake in strele z neizdelanih položajev. Celjani so v teh raztresenih okoliščinah izgubili stik s tekmeci, v 24. minuti so prvič na dvoboju zaostali za dva gola (6:8), minuto pred odhodom na veliki odmor pa za štiri (8:12).

Celjani so v začetku drugega polčasa znižali na 11:12, v nadaljevanju pa zapravili nekaj priložnosti, da tekmo postavijo v začetno izhodišče. To so izkušeni in z vsemi "žavbami" namazani domači izbranci slovitega trenerja Talanta Dušebajeva s pridom izkoristili in jim v 38. minuti znova ušli na tri gole (13:16). Igralci iz mesta ob Savinji v sredini drugega polčasa niso bili kos Madridčanom, v 45. minuti so po dveh golih visokoraslega Šveda Jonasa Källmana zaostali za pet golov (15:20).

V nadaljevanju so vseskozi grozili gostiteljem in se v 54. minuti po golu Alema Toskića približali na -2 (22:24). V razburljivi končnici so imeli priložnosti, da tekmo postavijo na glavo, a so bili v prelomnih trenutkih nekoliko nezbrani. Luka Žvižej je v 57. minuti zapravil 7-metrovko, Mačkovšek pa je v začetku 59. minute vendarle znižal na 24:25. Celjanom - ob igralcu več na igrišču - slabo minuto pred koncem tekme ni uspelo doseči izenačujočega gola in zmaga je pripadla Atleticu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Borut Mačkovšek in Gašper Marguč. Prvi je dosegel devet, drugi pa pet golov. Pri Atleticu so Roberto Parrondo, Joan Canellas in Kiril Lazarov dosegli po pet golov.