Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Nigerija - Burkina Faso
1
Burkina Faso je z uvrstitvijo v finale prijetno presenetila, vendar jim je polfinalna tekma proti Gani, ki so jo dobili po streljanju enajstmetrovk, vzela kar nekaj moči. Nigerijci so danes zagotovo v vlogi favorita, saj so na poti do finala premagali prvega favorita prvenstva Slonokoščeno obalo, za povrh pa so v polfinalu s kar 4:1 odpravili Mali.

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd - Everton
1

Everton v letošnji sezoni igra zelo solidno in zaseda izvrstno šesto mesto, a na Old Traffordu jim ne bo lahko. Rdeči vragi so neporaženi že 13 tekem, posledično pa so v premier ligi drugouvrščenemu Manchester Cityju pobegnili na devet točk prednosti. Velja še omeniti, da je v prvenstvu na domačem igrišču United letos oddal vsega tri točke.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Osijek - Dinamo ZG
2

Ta konec tedna s spomladanskim delom prvenstva začenjajo naši južni sosedi. Največji favorit za osvojitev prvenstvene lovorike seveda ostaja Dinamo, ki zaseda prvo mesto, pred najbližjim zasledovalcem Hajdukom pa ima osem točk prednosti. Čeprav Zagrebčani danes igrajo v gosteh proti sedmouvrščenemu Osijeku, se pričakuje, da bodo zmagali in povečali prednost pred zasledovalci.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - LA Lakers
1
 Če se jezerniki ne bi soočali s številnimi poškodbami in bi bili v formi, bi bila tekma proti prvaku iz Miamija pravi košarkarski praznik. Žal temu ni tako, saj moštvo iz Los Angelesa letos pesti malo morje težav, za povrh pa jih sedaj čaka še tekma proti izvrstnemu Miamiju, ki je vknjižil štiri zaporedne zmage. Vročica danes ne bi smela imeti pretirano težkega dela.

Smučanje - Schladming - Smuk (Ž) SP

Maze T. - Fenninger A.
1

Na superkombinacijskem smuku sta bili tekmici povsem izenačeni, saj sta dosegli enak čas. Bržkone bo tako napeto tudi danes, a je v prednosti prav gotovo MAzejeva. KOrošica se bo na progo podala povsem sproščeno, saj ima osvojeni že dve kolajni, za povrh pa sta na strani Mazejeve tudi izvrstna forma in izkušnje.