S slovenskega stališča bo bolj zanimiva moška tekma, ki se bo začela ob 13. uri, saj se je Jakov Fak skozi sezono vseskozi uvrščal na stopničke. Blizu dobri uvrstitvi je tudi Klemen Bauer, ki pa ima letos vnovič težave s streljanjem.

»Veliko govoriti nima smisla. Svoje bom pokazal z izidi. Seveda upamo, da bomo na vseh tekmah lahko posegali po visokih mestih,« je že pred odhodom na Češko poudarjal Fak, po štafetni tekmi pa dopolnil: »Moja pričakovanja so vedno zelo visoka, storil bom vse, da bo na strelišču ničla in v smučini eden najboljših časov.«

Veliko si po dvigu forme v januarju želi tudi Teja Gregorin, najboljša posameznica v slovenski vrsti na četrtkovi uverturi. Tudi Gregorinova je bila že nekajkrat blizu najboljšim v sezoni, a vselej »zatajila« na zadnjem streljanju. Dekleta bodo s tekmo začela ob 16.15.

Ostali slovenski tekmovalci in tekmovalke se bodo borili za točke svetovnega pokala, ki jih prejmejo tudi na tekmah za SP, ter seveda za čim boljše izhodišče za nedeljsko zasledovanje.