Krim je odpor Zvezde, ki naj bi bila najslabša ekipa v skupini, strl šele sredi drugega polčasa.

Res je, a najpomembneje je, da smo drugi del tekmovanja začele z zmago. In to v gosteh. Tekmo v Rusiji smo začele živčno in premalo sproščene. Po prvem polčasu, ki smo ga dobile samo z zadetkom razlike, in slabši polovici drugega smo nato na igrišču delovale precej bolje. Tako v obrambi kot v napadu, posledica pa je bila visoka in pomembna zmaga.

Na drugi tekmi je za presenečenje poskrbel madžarski Ferencvaroš, ki je v Romuniji premagal romunskega Oltchima s 23:22.

To je bilo tudi zame veliko presenečenje. Oltchim je vrhunska ekipa, ki pa je imela proti Madžarkam zelo slab dan. Brez dvoma razplet v Valcei ni odsev realne razlike v kakovosti med kluboma, ampak predvsem trenutni preblisk Ferencvaroša.

V nedeljo prihaja v Stožice prav Oltchim, ki po napovedih strokovnjakov velja za glavnega favorita za evropsko lovoriko.

Prepričana sem, da Romunke v Ljubljani ne morejo ponoviti svojega slabega dneva s tekme proti Ferencvarošu. Oltchim bo po senzacionalnem porazu proti Madžarkam prišel še bolj motiviran in željan dokazovanja. Ker bo kot ranjeni lev, je to za nas seveda po eni strani slabo, po drugi pa bo pritisk na strani gostij. Mi že imamo dve točki, in to z gostovanja, Oltchim pa ničlo po domači tekmi, še en poraz pa bi bil zanj katastrofa. Gostje imajo odlično zunanjo linijo, zato moramo v obrambi igrati čim bolj agresivno, v napadu pa pametno, disciplinirano in potrpežljivo. Naša glavna prednost bi morala biti večja širina igralskega kadra. Glede na to, da igramo bolje kot v prvem delu tekmovanja, ko smo imele veliko poškodovanih igralk, seveda računam na zmago.

Na olimpijskih igrah v Londonu ste si huje poškodovali gleženj. Kako je zdaj z njim?

Načeloma je gleženj saniran. Na treningih in tekmah še čutim manjše posledice, ampak bom preživela (smeh). Na začetku sem imela še malce podzavestnega strahu pri odskokih in skokih pri strelih, a tega zdaj ni več. Najpomembneje je, da ni bila potrebna operacija.