Navkljub porazu 25-letni Kavčič zadovoljen zapušča hrvaško prestolnico, saj se je z zmago v slovenskem derbiju prvega kroga proti Aljažu Bedenetu in nato odmevnem uspehu proti Ciprčanu Marcosu Baghdatisu četrtič v karieri prebil med osem najboljših na turnirjih ATP (Bastad, Beograd, Chennai). Za to je prejel dobrih 12.000 evrov nagrade in novih 45 točk ATP, s katerimi bo za nekaj mest izboljšal dosedanje 83. mesto.

Blaž Kavčič je dvoboj proti leto mlajšemu tekmecu začel v krču, tako da je Čilić zlahka prišel do dveh odvzemov servisa in vodstva 1:0 v nizih. V drugem se je Kavčič veliko bolje upiral in z "breakom", ko je Čilić serviral za končno zmago, odločitev o zmagovalcu prestavil na podaljšano igro. Imel je realno priložnost za izenačenje na 1:1, saj je povedel 5:3, vendar je nato Čilić odlično odigral nadaljnje točke in tako po Gregi Žemlji v drugem krogu ugnal še drugega Slovenca na poti do svojega tretjega naslova v Zagrebu.

Kavčič je bil na dan četrtfinalnega obračuna vpleten v pisanje enega od hrvaških spletnih portalov, ki je trdil, da so uslužbenci ATP slovenskemu reprezentantu v Zagrebu odvzeli prenosni računalnik in odprli preiskavo zaradi suma o sodelovanju pri športnih stavah. Blaž Kavčič je navedbe zanikal in na Twitter priložil fotografijo računalnika ter zapisal: "Še vedno ima svoj računalnik in dela odlično. Pravkar sem si na njem ogledal nadaljevanko. Očitno lahko novinarji dandanes počnejo, kar jim paše."

* Izidi, četrtfinale:

Marin Čilić (Hrv/1) - Blaž Kavčič (Slo) 6:3, 7:6 (5).