In to je že druga nagrada Prešernovega sklada, ki sta jo dobila mednarodno uveljavljena operna umetnika. Prvič sta bila nagrajena leta 2007, in sicer za ploščo Canciones Argentinas, ki jo je ravno tako izdala založba Harmonia Mundi.

Ko sta lani pripravila večer samospeva in predstavila zdaj nagrajeno ploščo, ju je spremljal odlični ameriški pianist Anthony Spiri.

»Samospev, ljubezenski spoj glasbe in poezije, zahteva vsestransko zrelega in ponotranjenega izvajalca. Finkova sta to zahtevo ne samo upravičila, temveč visoko presegla. Njuna pevska izvedba je vrhunska; tehnično dovršena, v sporočilnosti iskrena in doživeta, prežeta z globoko muzikalno izpovednostjo in posluhom za slovensko besedo, v izraznih odtenkih izrisana z izjemnim občutkom za najmanjši detajl, kar je značilnost mojstrskih izvajalcev samospeva. Prav tako je pianist v klavirski spremljavi dinamično polnokrven in uravnotežen, v umetniškem dialogu popolnoma enakovreden partner solistoma.« so zapisali v obrazložitvi nagrade. im