V današnjem uvodnem dvoboju je 18-letna Mariborčanka Tjaša Šrimpf izgubila z Rachel Hogenkamp z 2:6 in 0:6, Andreja Klepač je v drugi posamični partiji klonila proti Arantxi Rus s 6:4, 3:6 in 4:6, Slovenija pa je nato predala dvoboj dvojic.

"Današnji prvi posamični dvoboj je bil 'enosmerna ulica', Tjaša Šrimpf proti Rachel Hogenkamp ni imela nobenih možnosti za zmago, za nameček pa je naša mlada igralka med dvobojem začutila bolečine v hrbtu. Obračun med Andrejo Klepač in Arantxo Rus je bil zelo napet in negotov. Andreja je bila zelo blizu končni zmagi, na koncu pa je tudi zavoljo utrujenosti po četrtkovem napornem obračunu z Luksemburžanko Anno Kremer ostala brez nje. Nastopu v dvojicah smo se zaradi okrnjene postave odpovedali zaradi lažjih poškodb Tjaše in Andreje, že v soboto pa je pred nami nov zahteven obračun z Bolgarkami," je dejala slovenska kapetanka Tina Pisnik in dodala: "V večernih urah se bom pogovorila z mojimi varovankami. Tedaj bom dobila tudi bolj jasno sliko glede Tjašinega zdravstvenega stanja. Upam, da se bo Andreji uspelo regenerirati po dveh napornih posamičnih obračunih."

Oslabljena reprezentanca Slovenija, ki bo v zadnjem nastopu v soboto igrala proti Bolgariji, je cilj - obstanek v prvi evroafriški skupini pokala Fed - izpolnila že prvi dan z zmago nad Luksemburgom z 2:1.

* Eilat: Slovenija - Nizozemska 0:3

Tjaša Šrimpf - Richel Hogenkamp 2:6, 0:6;

Andreja Klepač - Arantxa Rus 6:4, 3:6, 4:6;

Andreja Klepač/Tjaša Šrimpf - Arantxa Rus/Bibiane Schoofs b.b.