V izboru je sodelovalo 110 novinarjev iz 36 držav. Slovenska alpska šampionka in najboljša alpska smučarka v tej zimi je prejela daleč največ glasov (64). Američanka Lindsey Vonn je na drugem mestu prejela 20 glasov, avstrijska obetavna smučarka Anna Fenninger in Američanka Julia Mancuso pa sta si razdelili tretje mesto s po šestimi glasovi.

Pri moških je prepričljivo zmagal slalomski specialist Hirscher, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev. Dobil je 43 glasov, Norvežan Aksel Lund Svindal na drugem mestu je prejel 21 glasov, Italijan Christof Innerhofer na tretjem mestu pa 16 glasov.

"Nagrajenca ne predstavljata le najboljših dveh alpskih smučarjev v tej zimi, temveč sta tudi požela največ zanimanja in navdušenja med predstavniki medijev in navijači," so ob tem zapisali v mednarodnem združenju.

Nagradi za Žibrata in Divca

Na slovesnosti so nagradili tudi veterane športnega žurnalizma, ki so s svojimi prispevki poročali že z več kot desetih svetovnih prvenstev. V elitni novinarski druščini sta tudi dva slovenska športna novinarja Miha Žibrat (TV Slovenija) in Vito Divac (Delo), ki se kot eden redkih lahko pohvali, da je poročal tako o uspehih Borisa Strela z bronom v veleslalomu in Bojana Križaja s srebrom v slalomu na SP pred 31 leti v Schladmingu ter Tine Maze letos na svetovnem prvenstvu na istem prizorišču.

Med novinarji ima rekord v lasti avstrijski veteran Michael Kuhn, ki je poročal z 22 svetovnih prvenstev. V letih od 1948 do 1980 so za SP štele tudi zimske olimpijske igre.