Mazejeva je osvojila svoje peto odličje na svetovnih prvenstvih, ob dveh zlatih medaljah tretje srebro, kar je največ v zgodovini slovenskega smučanja. Dobila je že uvodno disciplino tega SP. Zlata je bila v torek v superveleslalomu, srebrna pa v superkombinaciji na prejšnjem SP leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu.

Razlike povsem pri vrhu so bile po smuku majhne, saj je bilo prvih pet tekmovalk znotraj 20 stotink, Höfl-Riescheva pa je delila četrto mesto. S slalomsko progo, ki jo je postavil trener Tine Maze, Livio Magoni, je Nemka odlično opravila in v cilju z naskokom prevzela vodstvo ter Mazejevi vrgla rokavico.

Črnjanka je svojo prednost v zgornjem delu še zadržala, v spodnji polovici proge pa je bila kar precej počasnejša od Nemke in je v cilj prišla z zaostankom 46 stotink, na njenem obrazu pa je bilo kmalu vidno, da s srebrnim odličjem ni najbolj zadovoljna.

"Zadovoljna sem, toda pred slalom sem imela preveč spoštovanja. Maria Höfl Riesch je bila bolj napadalna in to se ji je obrestovalo. Srebro je super in sem zadovoljna. Dober rezultat in super vzdušje, tudi zaradi številnih slovenskih navijačev. Težko je bilo biti vseskozi na vrhu in mislim, da je vprašanje, koliko bi bilo motivacije do konca SP, če bi danes zmagala. Počitek in nekaj jeze po današnjem slalomu bosta dobra popotnica za nedeljski smuk," je za TV Slovenija takoj po tekmi povedala Mazejeva, ki je bila vidno razočarana po prihodu v cilj, ko je videla, da ni prevzela vodstva in osvojila zlata.

Ilka Štuhec je bila po smuku 26. (+2,54). S šestim mestom je bila v superveleslalomu druga slovenska junakinja prvenstva. Slalomski kombinacijski del je nekdanja mladinska svetovna slalomska prvakinja začela dobro, imela veliko prednost pred vsemi merjenji časa, v zadnjem delu pa je pred vertikalo naredila napako in odstopila. Do cilja je prišla Vanja Brodnik, 29. po smuku, in zasedla 20. mesto (+7,75).

Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo v soboto z moškim smukom, v nedeljo pa z žensko tekmo v tej najhitrejši disciplini alpskega smučanja; obe tekmi se bosta začeli ob 11. uri.

Vrsti red po smuku:


1. Maze (Slo) 1:49,67
1. Fenninger (Aut) +0,00
3. Goergl (Aut) +0,05
4. Höfl-Riesch (Nem) +0,20
4. Gut (Švi) +0,20

...
26. Štuhec (Slo) +2,54

29. Brodnik (Slo) +3,57