Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Bastia
1

PSG je po nekaj spodrsljajih Lyona in Marseilla zopet lažje zadihal in si sam lasti prvo mesto. Tam nameravajo premožni Parižani tudi ostati, veliko presenečenje pa bo, če bodo danes oddali kakšno točko Bastii, ki je precej bližje coni izpada, kot boju za evropske pokale. PSG je v dobri formi, saj je na zadnjih šestih tekmah petkrat zmagal in enkrat remiziral, medtem ko je Bastia v zadnjem mesecu trikrat izgubila in po enkrat remizirala in zmagala. V jesenskem delu je PSG v gosteh slavil visoko zmago s 4:0, tudi na domačem stadionu pa večjih težav z Bastio ne bi smel imeti. (8/10)

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Kaiserslautern - Dinamo Dresden
1

Kaiserslautern si prizadeva, da bi se vrnil med prvoligaše. Po solidnem jesenskem delu, imajo trdno v rokah tretje mesto, ki zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah, a prav gotovo bi se jim raje izognili in prišli do drugega mesta. Ta jim uhaja za 10 točk, zato prostora za spodrsljaje prav veliko ni in je zmaga proti Dresdnu, ki se bo krčevito boril za obstanek v ligi in je v prvih 20 krogih zmagal le trikrat, nujna.  (7/10)

Košarka - Italija – Pokal

Siena - Reggio Emilia
1

Siena se je po obupnem začetku sezone pobrala in sedaj igra tako, kot se je od nje pričakovalo. V evroligi se ji obeta nastop v zaključnih bojih, v državnem prvenstvu pa se je prebila pod vrh lestvice. V pokalu so cilji moštva jasni – osvojitev lovorike. NA poti do uresničitve tega cilja, jih zasedba Reggio Emilie ne bo ustavila. (8/10)

Košarka – ZDA – NBA

Indiana – Toronto
1

Indiana je eno najboljših »domačih« moštev v ligi. V letošnji sezoni so Pacers v svoji dvorani na 23 tekmah le trikrat izgubili, premagali pa so kar nekaj najboljših moštev v ligi. Tokrat gostijo povprečno zasedbo Toronta, ki ji ponovno ne bo uspelo priti v končnico, v zadnjem času pa se njihova forma ne izboljšuje, saj so na zadnjih petih tekmah (od tega 4 v svoji dvorani) doživeli 4 poraze, medtem ko je Indiana vroča, saj ne pozna poraza na zadnjih petih tekmah, na vzhodu pa trenutno zaseda visoko tretje mesto. (8/10)

Košarka – ZDA – NBA

Oklahoma City - Phoenix
1
Dvoboj dveh neprimerljivih moštev. Medtem ko se bo Oklahoma tudi letos prebila verjetno vsaj do konferenčnega finala, je Phoenix daleč od nastopa v končnici. Suns občasno presenetijo v domači dvorani, veliko redkeje pa v gosteh, kjer so na 26 tekmah zmagali le petkrat. Na tako težkem gostovanju, kot je to v Oklahomi, bodo Dragić in druiščina potrebovali več kot le dober dan in nekaj sreče, če bodo želeli pripraviti veliko presenečenje. (9/10)