Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Nemčija - Pokal

Bamberg - Bayern (M)
1
Bayern ima tudi v košarki visoke ambicije in je iz leta v leto vse nevarnejši. Kljub temu se z najboljšima kluboma Albo in Bambergom zaenkrat še ne more kosati povsem enakovredno. Bamberg, ki je vodilno moštvo v prvenstvu in tudi brani lanski pokalni naslov, je danes prav gotovo favorit.

Košarka - Rusija - 1.liga

CSKA - Unics Kazan
1
CSKA je v letošnji sezoni daleč najboljše moštvo v prvenstvu, saj z le enim porazom zanesljivo drži prvo mesto. Na domačem parketu je še neporažen in tako bo najverjetneje tudi ostalo, saj Unics ne blesti, za povrh pa je Moskovčane v prvenstvu nazadnje premagal pred dvema letoma.

Košarka - Španija - Pokal

Real Madrid - Barcelona
1
Barcelona v Madrid prihaja s šestimi zaporednimi zmagami in je v odlični formi, toda domači so še uspešnejši, saj grenkobe poraza letos sploh še niso okusili. Nazadnje so izgubili prav proti Kataloncem 30.12. v prvenstvu. Kraljevi klub ima danes lepo priložnost, da se maščuje.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - LA Lakers
1
Jezerniki so po porazu proti Phoenixu nanizali tri zaporedne zmage, danes pa bodo v Bostonu še petič zapored zaigrali na gostujočem parketu. Potovanje po vzhodu Amerike je košarkarje iz Los Angelesa verjetno že pošteno izmučilo, kar bo Boston, ki bo danes poskušal zmagati še šestič zapored, skušal unovčiti.

Hokej - Mednarodni - Kvalifikacije ZOI

Belorusija - Slovenija
1,0

Risi se pomembnosti današnjega srečanja zelo dobro zavedajo, saj bi se lahko sanje o nastopu na olimpijskih igrah z današnjim porazom že razblinile. Belorusi imajo v vrstah kar 17 hokejistov iz močne lige KHL, svojo kvaliteto pa so pokazali na prijateljski tekmi proti Franciji, na kateri so slavili s 4:0. Slovenci so na turnir prišli brez enega samega odigranega pripravljalnega srečanja, kar ne vliva pretiranega optimizma.