Četverica slovenskih alpskih smučarjev v postavi Andrej Šporn, Rok Perko, Boštjan Kline in Klemen Kosi je prikazala realni obraz trenutnega stanja v moškem superveleslalomu. Štirje mušketirji so krepko zaostali za konkurenco in se uvrstili na mesta, ki ločijo najboljše od eksotov. Še največ je včeraj v Schladmingu pokazal Klemen Kosi, ki je dosegel 27. čas. Če bi imeli Slovenci včeraj državno prvenstvo, bi bilo zelo zanimivo, saj je bila razlika med Kosijem in zadnjim Rokom Perkom (bil je 35.) majhna.

Glede na prikazane tekme v tej sezoni so bila pričakovanja glavnega moškega trenerja za hitre discipline Tadeja Platovška, da bi se en slovenski smučar uvrstil do 15. mesta, daleč od želja. Edina svetla točka je bil nastop debitanta na SP Klemna Kosija, ki je vzel skalp tudi Hrvatu Ivici Kosteliću. »Verjamem, da so fantje dali vse od sebe. Največ upov na superveleslalomu smo polagali v Perka, ki pa ima še vedno težave s poškodbo hrbta. Andrej Šporn je na takšni progi, ki mu niti najmanj ne leži, dal svoj maksimum. Do nastopov mlajših dveh, debitantov na svetovnem prvenstvu, pa ne morem biti preveč kritičen, čeprav smo upali vsaj na uvrstitev med 20 najboljših. V zgornjem delu sta bila še nekako konkurenčna, spodaj pa sta preveč izgubila,« je slovenske nastope ocenil Tadej Platovšek.

Osmoljenci moškega superveleslaloma so bili Avstrijci, ki so tudi na drugi končni odločitvi ostali brez kolajne. Hannes Reichelt in Matthias Mayer sta zasedla četrto in peto mesto. Avstrijci za zdaj poslušajo številne hvale na račun organizacije svetovnega prvenstva, medtem ko so svoje nastope v prvih dveh dnevih označili za žalostno realnost.