Kot strela z jasnega je namreč prejšnji teden odjeknila vest, da je družabno omrežje Twitter postalo zadnja žrtev domnevno kitajskih hekerjev, ki so vdrli v četrt milijona računov uporabnikov. Vdor v račune ni bil delo amaterjev in ni šlo za osamljen primer, so sporočili s sedeža družbe v San Franciscu, kjer verjamejo, da so bila številna podjetja in organizacije žrtve podobnih napadov. Za zdaj Američani poročajo, da so bili žrtve znani ameriški mediji, ki so zapisali, da je kitajski predsednik vlade na neznan in nepojasnjen način prišel do precejšnjega premoženja, ki ga, vsaj tako se domneva, ne bi prijavil niti slovenski, kaj šele kitajski protikorupcijski komisiji, če bi seveda obstajala. Kitajci so bili užaljeni in so vdrli v Twitter, ta kapitalistični produkt, prek katerega zahodnjaški neoliberalni imperialisti sporočajo svoje ideje in jih premeteno vcepljajo zdaj celo že v čiste in nedotaknjene glave kitajske mladeži.

Tudi slovenski mediji so zadnje čase poročali o tem, da je slovenski predsednik vlade na neznan in nepojasnjen način prišel do precejšnjega premoženja. Evo. Kitajci so spričo tega nekaj pobrkljali in sprva, namesto da bi udarili po Amerih, udarili najprej po Slovenih. Nehote in pomotoma, menda. Pa vendarle. Kot nam je uspelo izvedeti iz virov blizu Sove, so domnevni kitajski hekerji vdrli v uporabniške račune najbolj znanih slovenskih tviterašev, med katerimi prednjači SDS. Ponarejali in spreminjali so tudi tvite, ki jih je pošiljala SDS, in tako usodno vplivali na začetek in (ne)razplet politične krize.

Če ste do zdaj mislili, da vam je Janša sporočal, da ste zombiji, ste se seveda zmotili. Šlo je za grob poseg kitajskih hekerjev. Izvirni tvit se namreč glasi »Ostaja Zoki, ne pa tudi narod« in ne »Vstaja zombijev, ne pa vstaja naroda«, kot so sila nerodno in s pomočjo Googlovega prevajalnika pravzaprav zapisali Kitajci. A ta tvit še ni bil tako usoden. Bolj nerodno je, da se zdaj že ve, da je ob razpadu koalicije Janša želel Virantu sporočiti naslednje: »Virant, ostani v koaliciji in ostani predsednik DZ!« Kitajci, ti špilferderberji, pa so vse skupaj pomešali in tako zdaj vesoljna slovenska javnost misli, da je Janša čivknil: »Virant je v koaliciji le zato, da je predsednik DZ.« Še najbolj pa je hudo, da so Kitajci v imenu SDS zapisali, da gre mirno lahko kdor koli k Jankoviću in Lukšiču in da komaj čakajo to sanjsko ekipo. V resnici bi se tvit moral glasiti: »Povsem mirno prepuščam vlado Jankoviću in Lukšiču. Verjamem v to sanjsko ekipo.«

In ker ta tvit ni bil nikoli objavljen v izvirniku, je Janša še vedno predsednik vlade, Virant pa užaljen do onemoglosti tiči v kotu in joka. Ker, kot se je izrazil France Cukjati: »Ne bo Janez jokal, jokali bomo mi!« Naši obveščevalci preverjajo nekatere namige, da je bila tudi ta izjava ponarejena in da imajo prste zraven Kitajci.

Kitajski minister za državno varnost Hong Lei je že dejal, da se spletni napadi dogajajo na mednarodni ravni, zato je izredno težko izslediti napadalce. Evo, že nekaj prikriva. Kitajci so seveda pogruntali, da so pomotoma posegli tudi v slovenske tvite. Priznali seveda ne bodo, mi vsi pa bomo zaradi Kitajcev še dolgo plačevali visoko ceno. Toliko, da veste!