V ameriškem taboru so zaradi hude poškodbi 28-letne Vonnove precej potrti in tudi v strahu, da bi se njena kariera utegnila precej predčasno končati.

»Moramo počakati na rezultate dodatnih preiskav, potem pa bomo lahko ocenili, kako so potrgane kolenske vezi in kakšna je težavnost poškodbe. Potem jo čaka zahtevna operacija, kjer bo treba biti previden. Če bo vse potekalo dobro, se bo Vonnova lahko vrnila na smuči čez nekaj več kot polovico leta, a pri takšnih posegih so možni tudi zapleti. Ko govorim o zapletih, s tem mislim na to, da je njena kariera pod vprašajem,« je dejal ameriški ortopedski kirurg Alexis Chiang Colvin.

»Kolenske vezi so za smučarje zelo pomembne in če se ne bodo zacelile pravilno, Vonnova ne bo mogla več smučati. Vprašanje je tudi, kako je z zlomom noge. Če gre za manjšo poškodbo, lahko pričakujemo, da bo prihodnje leto tekmovala na olimpijskih igrah, če pa je zlom težji in bo v nogi imela kovinske ploščice in vijake, potem okrevanje zahteva precej več časa,« je še dodal Chiang Colvin.

Vonnova se ne misli odreči olimpijskim igram

Kljub črnogledim napovedim pa Vonnova ostaja optimistična, vsem svojim navijačem pa je že obljubila, da bo storila vse, da prihodnje leto nastopi v Sočiju. "Prepričana sem, da bom tako trdo delala, kot je največ mogoče, da bom lahko naslednje leto v Sočiju zastopala svojo državo na OI. Zdaj bom skušala čim prej priti v Vail, kjer bodo opravili potrebne operacije. Trenutno je zame pomembno, da razmišljam pozitivno," je pred odhodom v domovino v sporočilu za javnost ameriške reprezentance zapisala štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala.