Povabilu najmlajšega člana reprezentance Marina Furlana, glavnega kuharja v Tifanyju, so se odzvali vsi reprezentančni kolegi: Simon Bertoncelj, Janez Dolšak, Davor Družinec, Alma Rekić in Grega Rozman. »Gostom smo ponudili nadgrajene menije, s katerimi smo nastopali na lanski olimpijadi. Hkrati pa smo srečanje v Parku izkoristili tudi kot trening in del priprav za prihodnjo olimpijado, ki jo vsake štiri leta pripravlja strokovna organizacija World Association of Chefs' Societies (WACS),« je povedal Marino Furlan, ki je že od otroštva želel postati kuhar, svoje sanje pa od leta 2006 uresničuje v hotelu Park. V olimpijskem meniju z vinsko spremljavo so bili med drugim poširan file smuča s skorjico, ramstek z jurčkovo skorjico in omako iz portovca ter pena mlečne čokolade z malinovim želejem.

V Ošteriji Žogica, kjer vseskozi skrbijo za najrazličnejše (eno)gastronomske večere, so tokrat pripravili kulinarično zgodbo Od vrtnine do umetnine. V glavni vlogi bo tokrat – času primerno – »sukenski regut« (solkanski radič). Kulinarično razvajanje s posebnežem med radiči se bo zgodilo jutri ob 19.30 na znani lokaciji pod solkanskim mostom ob reki Soči. Zgodbe o tej vrtnini bo pripovedoval Toni Gomišček.