Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Smučanje - Schladming - Superveleslalom (Ž)

Vonn L. - Maze T.
2

Prva tekma in že prvi obračun glavnih zvezdnic letošnjega prvenstva. Mazejeva dominira v svetovnem pokalu vse od prve tekme v Söldnu, Vonnova pa je imela letos kar nekaj težav in je vmes za nekaj časa celo zapustila smučarski cirkus. Po vrnitvi je januarja prikazala dobro formo in predvsem v smuku ter na mariborskem veleslalomu dosegla nekaj vrhunskih rezultatov, zato bo Američanka v hitrih disciplinah med glavnimi favoritinjami za zlato. A Črnjanki ne manjka motiva, da bi tekmico premagala tudi na njenem področju, kar se je letos že večkrat zgodilo. Rezultati letošnje sezone v superveleslalomu kažejo na to, da ima Mazejeva dobre možnosti, da Vonnovo danes premaga. Letos so bili na sporedu štirje SGji, na decembrskih dveh je bila boljša Vonnova, ki je oba dobila, Mazejeva pa je bila četrta in druga, Slovenka pa je vrnila udarec v januarju, ko je v St. Antonu zmagala, v Cortini pa je bila tretja, medtem ko je Vonnova končala na četrtem in sedmem mestu. Glede na ponujene kvote, stava na Mazejevo ni slaba izbira. (7/10)

Nogomet - Anglija - 2. Liga

Port Vale - Wimbledon
1

Vodilno moštvo gosti zadnjeuvrščenega. V dobri polovici prvenstva je Port Vale zbral točno dvakrat toliko točk kot Wimbledon (56:28), podobno obratno-sorazmerno pa je tudi njuno razmerje med zmagami in porazi. Port Vale je v 29 krogih zmagal 16-krat, Wimbledon pa je na 28 tekmah doživel 14 porazov. Zanimivo je, da sta se moštvi pomerili že konec januarja, ko je Wimbledon doma uspel iztržiti točko (2:2), tokrat pa mu bo kaj podobnega precej težje uspelo. (7/10)

Košarka – ZDA – NBA

Brooklyn – LA Lakers
1

Glede na zmešnjavo in slabo vzdušje v slačilnici Lakersov je težko ne staviti proti njim, skoraj ne glede na to, s kom igrajo. Čeprav so dobili 5 od zadnjih šestih tekem, pa njihove predstave še vedno niso prepričljive, kar je bilo dobro vidno na zadnji tekmi proti skromnemu Detroitu, ko so zapravili 18 točk prednosti in nato v zaključku tekme komaj prišli do zmage. Pred tem so na gostujoči turneji ugnali še Minnesoto in izgubili pri Phoenixu. Lahko rečemo, da bo Brooklyn njihov najtežji tekmec na turneji do sedaj, zato ne bo nič čudnega, če bomo jutri ob njihovem imenu zapisali nov poraz, že 27. to sezono. (6/10)

Košarka – ZDA – NBA

Memphis – Phoenix
1

Memphis v zadnjih dneh igra po principu toplo-hladno, a proti Phoenixu domač poraz preprosto ne pride v poštev. Grizliji se borijo za čim boljše izhodišče pred končnico, medtem ko je Phoenix nanjo že pozabil. Glede na mizerno formo moštva Gorana Dragića na gostovanjih (4 zmage, 20 porazov), bi moral Mempis danes brez večjih težav zmagati in ostati v dobrem položaju v boju za četrto mesto na zahodu. (6/10)