Z uspehi Tine Maze se dviga tudi njena tržna vrednost, ki ji po podatkih švicarskega Blicka ne morejo slediti vsi sponzorji. Švicarji pravijo, da smučarski proizvajalec opreme Stöckli Tini Maze ne more več plačevati denarja za izjemne in zaslužene uspehe, saj je že dosegla zgornjo mejo pogodbenega zneska. Švicarski viri trdijo, da tamkajšnji proizvajalec Tini Maze ne more izplačati več kot pol milijona švicarskih frankov na sezono (proračun naj bi za celotno ekipo svetovnega pokala znašal 2,5 milijona frankov, v ta znesek pa je vštet tudi denar, namenjen raziskavam in razvoju). Črnjanka naj bi po besedah Daniela Zuegerja, vodje tekmovalnega dela Stöcklija, do maksimalne vsote prišla že po tekmah v Mariboru. Del pogodbe s Stöcklijem naj bi bil fiksen, del pa stimulativen. Po Zuegerjevih besedah naj bi zmage Tini Maze prinašale od 20.000 do 50.000 švicarskih frankov, odvisno od tega, za kako pomembno tekmo naj bi po švicarski lestvici šlo.

Tina Maze naj torej za morebitne uspehe v Schladmingu ne bi prejela dodatnega denarja od družinskega švicarskega podjetja. Bodo pa najboljši alpski smučarji in smučarke v Schladmingu prav tako nagrajeni za prikazano znanje. Svetovni prvaki bodo bogatejši za 40.000 švicarskih frankov, podprvaki za 25.000, tretjeuvrščeni pa za 15.000 frankov.

Pred tekmovalnim delom svetovnega prvenstva si zasluži grajo Smučarska zveza Slovenije. Pred vrhuncem sezone namreč ni sklicala niti ene tiskovne konference, na kateri bi predstavila svoje cilje v Schladmingu. Čeprav so v Podutiku napovedovali, da se bo reprezentanca zbrala včeraj v Schladmingu, se to ni zgodilo. Medtem ko v Podutiku režejo torte in odpirajo penino skoraj vsak začetek tedna ob uspehih svojih športnikov, je alpski del zveze, ki predvsem po zaslugi Tine Maze dosega daleč največje uspehe, odmaknjen na stranski tir.

»Smučarska zveza je želela pripraviti tiskovno konferenco dan pred prvo tekmo. S tem se nisem strinjal, saj vsi, ki spremljate alpsko smučanje, veste, da imamo radi dan pred tekmo mir. Če bi jo sklicali v nedeljo, ne bi bilo težav. Upam, da se bodo na smučarski zvezi čim prej naučili, kdaj se delajo tiskovne konference,« je dejal Andrea Massi.