Trener Goran Janus je lahko na svoje varovance vsekakor ponosen. Uspehe nizajo drugega za drugim, kar so dokazali tudi minuli konec tedna v Harrachovu, kjer je Jurij Tepeš na nedeljski popoldanski tekmi pristal na tretjem mestu, takoj za njim pa je stopničke za las zgrešil Robert Kranjec, ki je bil le nekaj ur pred tem drugi. »Za nami je pravi mali maraton. Pogoji na tekmah so bili zelo zahtevni. Nedelja je bila za nas tako psihično kot fizično zelo izčrpljujoča,« je tekmo in razmere pokomentiral Janus in videlo se je, da je z izidom zadovoljen.

Kako le ne bi bil, dobre rezultate so dosegli tudi preostali reprezentanti, predvsem Peter Prevc (peto in 20. mesto) in Jaka Hvala, ki je dopoldansko tekmo končal na šestem mestu, na koncu druge tekme pa le za las zgrešil mesto med najboljšimi desetimi. Hvala je popoldansko tekmo končal na 11. mestu in priznava, da se mora na letalnice še privaditi. Dejstvo je, da je vzdušje med slovenskimi reprezentanti odlično in da si fantje med seboj vlivajo energijo. To je prišlo do izraza predvsem ta konec tedna, ko so bile razmere v Harrachovu zaradi vetra resnično slabe, fantje pa so bili zaradi neprestanega čakanja utrujeni. A uvrstitve Tepeša na stopničke so se veselili vsi, vključno s Kranjcem, ki je zato pristal na četrtem mestu: »Super se je izšlo, Jurij je dobil prve 'štenge'.« Kranjec je bil sicer v dopoldanski tekmi drugi, takoj za svojim tekmecem Avstrijcem Schlierenzauerjem. Pokomentiral je tudi svoj odnos z Avstrijcem, o katerem je povedal, da si zmage privoščita in sta v dobrih odnosih, ter v smehu razkril skrivnost, zakaj Janus pred tekmo sedi na njem: »To je zaradi gležnjev, gibljivost vadiva. Edino on je toliko težak, da mi lahko pomaga, vse drugo je lahka kategorija.«

Junak tekme ostaja Tepeš, ki bi s svojim letom na prvi tekmi zagotovo stal na stopničkah, če ne bi med pristankom padel. »Takoj mi je bilo jasno, da bo šlo tako ali tako predaleč, tako da sem potem raje kar do konca držal, če sem že moral pasti,« je obrazložil Tepeš, ki je svoj nesrečni skok ocenil na okoli 225 metrov in ne le 220 metrov, kot so mu jih priznali.

Fantje so bili penine veseli, a to še ne pomeni, da bodo imeli čas za počivanje na svojih lovorikah. Danes jih že čaka državno prvenstvo v Kranju, na katerem pa ne bo Tepeša. Dogovoriti se je, da bo raje treniral v Planici. Pred skakalci je nemška turneja. V soboto bo v Willingenu ekipna tekma, v nedeljo pa posamična. Turneja se bo nadaljevala v Klingenthalu in končala s poleti v Obersdorfu. Slovenska reprezentanca bo v Nemčiji nastopila z isto postavo kot v Harrachovu. Selektor Janus ima visoke cilje predvsem za ekipni seštevek petih tekem. Potem ko so bili lani Slovenci tretji, tokrat cilja na zmago.