Srečko Katanec je veliko ime v slovenskem nogometu. Kaj to pomeni za nogometaše?

Smo profesionalci. Če ni želenih rezultatov, se trener zamenja. To je sestavni del nogometa. Zdaj je selektor Srečko, ki je heroj slovenskega nogometa. Ta pa je takšen, da se moraš vseskozi dokazovati, tako mi nogometaši kot on kot selektor. Spoštujemo drug drugega in vsi vemo, zakaj smo tukaj. Moramo se čim bolje osredotočiti na svoje delo.

So odnosi v reprezentanci takšni, da boste lahko brez težav delovali ali bo treba še kaj urediti?

Ne vem, kaj točno naj bi bilo narobe z odnosi. Sem pa zasledil, da se je o tem veliko govorilo. Ljudje lahko veliko govorijo, ampak mi vemo, da je v reprezentanci že vrsto let vzdušje dobro. To je lahko še boljše le z dobrimi rezultati. Teh v zadnjem času ni bilo. V odnosih v reprezentanci ne vidim nobenih težav.

Ste pri 30 letih že starosta v reprezentanci?

Sem že v letih (krohot). Glede na staž v reprezentanci sem res starosta. Sicer se še mladostno počutim. Sem v zrelih nogometnih letih.

Robert Koren in Milivoje Novaković sta pri podobnih letih končala oziroma prekinila reprezentančni karieri. Vi pa o tem niste nikoli razmišljali?

V primerjavi z njima sem še mlad (smeh). Šalim se. O tem še nisem razmišljal. Dobro se počutim, nisem imel večjih poškodb in upam, da bom še vrsto let pomagal reprezentanci.

V zadnjih letih in mesecih se je precej govorilo o kapetanskem traku. To vprašanje je spet aktualno. Kako pomembno je to za reprezentanco?

O tem se je precej govorilo, ko je bil selektor Slaviša Stojanovića. Morda je bilo vse skupaj preveč napihnjeno. Takrat je bil kapetan Samir Handanović. Prav gotovo je nogometašu v čast biti kapetan. Selektor bo odločil o tem. Tisti, ki bo, mora svoje delo opravljati častno. Vsak si pa želi biti.

Koliko bi vam pomenilo, če bi bili kapetan?

Že nekaj časa sem v krogu dveh kapetanov. Normalno, da bi bil vesel. Bomo videli.

Pričakujete, da boste kapetan?

Pričakujem.

Boste užaljeni, če ne boste kapetan?

Smo profesionalci in takšne stvari ne smejo vplivati na nas.

Ne bi imeli težav s tem?

Ne.

Ste bili ob koncu prestopnega roka res blizu selitve k Sampdorii?

Drži, vse se je dogajalo zadnji dan prestopnega roka. Bil sem blizu prestopa v Sampdorio, a se ni izšlo.