Na šolo ni bila nikoli vpisana

Velički je v pogovoru za informativno oddajo Danes dejal, da učenka Alenka Koren nikoli ni bila vpisana v njihovo šolo. Po njegovih besedah je spričevalo, s katerim je Koren Gombočeva operirala, ponarejeno, saj ga na njihovi šoli niso izdali. V času, na katerega se nanaša spričevalo, pa so na šoli že uvedli poklicno maturo.

Kot je poudaril ravnatelj, naj bi bila naslednja sporna zadeva predmet, ki je naveden na spričevalu. Predmet že dolgo časa ni del programa ali pa nikoli ni bil, je pojasnil. Velički je izpostavil tudi žig šole na spričevalu, ki je po njegovih besedah približek žigov šole, ter podpis takratne ravnateljice šole.

SDS zahteva forenzično preiskavo

V SDS sicer zahtevajo forenzično preiskavo, kar se zdi ravnatelju nesmiselno. »Če Alenka Koren nikoli ni bila vpisana na našo šolo, v izobraževanje odraslih ali redno izobraževanje, potem tudi ni mogla dobiti spričevala,« je dejal Velički.

Za omenjeno spričevalo je sicer državno tožilstvo že pred časom ugotovilo, da je ponarejeno, poslanka pa naj bi ga predložila, ko se je zaposlila v SKB.