"Vem, da sem prav v vseh disciplinah zelo močna. In vem, da lahko osvojim pet medalj, a potrebovala bom tudi srečo," je povedala 29-letna smučarka, ki v letošnji sezoni kraljuje v belem cirkusu. Srečo naj bi ji prinesla tudi danes predstavljena nova čelada.

V uvodu v SP Fortuna ni bila ob Mazejevi, saj ji je del načrtov pokvarilo slabo vreme. "Vseeno sem zelo zadovoljna, da sem prihajam v izvrstni formi. Upam, da se mi bo vse izšlo tako, kot načrtujem. Okrog mene se res veliko dogaja, a ima okrog sebe ljudi, ki mi pomagajo, da najdem čas zase in se lahko umirim tako, kot si to pred prvo tekmo želim," je Korošico povzela avstrijska agencija Apa.

Zmagovalka sedmih letošnjih tekem ima ob sebi svojo izkušeno ekipo in največje breme je na njenem trenerju Andrei Massiju. "Njegov telefon zvoni prav vsako minuto. On usklajuje vse za mojo ekipo in tudi on bi potreboval več miru in nekaj časa zase. Marca bova oba potrebovala pavzo," je še dejala tekmovalka, ki jo na SP praktično čaka zadnji vrhunec sezone, saj veliki kristalni globus, glede na veliko prednost pred tekmicami, lahko izgubi le še teoretično.

Vonn: S Tino se ne morem primerjati

Pred tekmo se Mazejeva posveča le nastopu, medalje so drugotnega pomena: "Upam, da bom hitra in da bodo enakovredni tudi vremenski pogoji. Ti bi bili lahko odločilni. Če bom sama vozila tako kot vso sezono, lahko pridem tudi do medalje. A pokazati bom morala prav vse svoje zanje."

Superveleslalom, s katerim se bo začelo SP, je bil zadnja disciplina, v kateri se je Tina Maze vpisala med zmagovalke svetovnega pokala. To ji je uspelo na tekmi v St. Antonu, a je proga v Schladmingu precej drugačna. "Proga v St. Antonu je bila tehnično zahtevna in bolj podobna veleslalomu, kar mi je ustrezalo. Tukajšnja proga je precej drugačna in ne vemo, kakšna bo jutri na dan tekme."

Mediji glavno vlogo na jutrišnji tekmi pripisujejo Mazejevi in Vonnovi. Američanka ne skriva, da si želi uspeh, a se noče primerjati z Mazejevo. "Razloga za tekmovalnost ni. Tina ima za sabo izjemno sezono, kar je dobro za smučarski šport. Sama se z njo niti ne morem primerjati, saj sem letos izpustila veliko tekem. Sama od tekem veliko pričakujem, predvsem od superveleslaloma in smuka, saj sem tako močna kot še nikoli in štele bodo le medalje," pravi Američanka. Tudi v cilju svojih dosežkov tekmovalki ne bosta primerjali prav dolgo. Mazejeva bo startala s številko 18, Vonnova z 19.

Nove čelade, ki naj bi prinašale srečo, so predstavila tudi druga "Milkina" dekleta: Avstrijka Michaela Kirchgasser, Nemka Maria Höfl-Riesch, Italijanka Elena Curtoni, Čehinja Šarka Zahrobska in Francozinja Tessa Worley.

Poglejte si tudi, kaj pred začetkom prvenstva pravi naš poročevalec iz Schladminga.