Baltimore je prvi polčas dobil z 21:6 in ko je po glasbenem vložku Beyonce drugi polčas začel z odličnim vračanjem za touchdown (28:6), je bila tekma videti odločena. A s tem se niso strinjali pri San Franciscu, ki so po bledi predstavi v prvi polovici tekme v nadaljevanju vendarle prestavili v višjo prestavo in skoraj bi jim uspel velik preobrat. Toda na poti do tega cilja jih je vendarle zaustavila odlična obramba Baltimora, ki ji poveljuje legendarni Ray Lewis, ki ga mnogi strokovnjaki in oboževalci ameriškega nogometa smatrajo za najboljšega srednjega linebackerja v zgodovini.

»Ne vem, če obstaja boljši način odhoda v pokoj. Če se samo spomnim vsega, kar smo skupaj doživeli in prestali v tem klubu. Igralci so prihajali in odhajali, bilo je mnogo poškodb, a vedno smo ostali tesno povezana skupina. Sedaj odhajam v pokoj z drugim šampionskim prstanom,« je po zmagi dejal presrečni Lewis.

Povratek 49ers se je začel v tretji četrtini, ko je na areni Mercedez-Benz Superdome v New Orleansu zmanjkalo elektrike in je bila tekma prekinjena za 35 minut. Ko so se luči ponovno prižgale, igralci pa so se vrnili na igrišče, je do konca tekme prevladoval San Francisco, ki je za Baltimore na videz že dobljeno tekmo pošteno zakompliciral. Toda krokarji so v končnici le uspeli odbiti zadnje napade nasprotnika.

»Nikoli ni videti preveč lepo in nikoli ni perfektno, a to smo mi. Enostavno, to so Ravensi,« je dejal trener zmagovite ekipe John Harbaugh, ki se je v finalu spopadel s svojim mlajšim bratom Jimom. Bratski trenerski dvoboj se je pripetil prvič v zgodovini Super Bowla.

»Borili smo se do konca, saj smo dobili občutek, da jih lahko ujamemo. Na žalost nam je malo zmanjkalo, a to je bila izjemna tekma,« je po tekmi dejal Jim Harbaugh, ki je prvi trener San Francisca, ki mu na Super Bowlu ni uspelo zmagati, saj so 49ers pred tem slavili na vseh petih finalnih nastopih.

San Francisco se je ponoči pobral po električnem mrku, ko je v tretji četrtini v štirih minutah dosegel dva touchdowna, kasneje pa se je uspel približati na 29:31 in bil le 5 jardov oddaljen od novega toucdowna, ki bi verjetno pomenil zmago za moštvo iz Kalifornije. A ni jim uspelo, Baltimore pa je vsaj glede na prvo polovico tekme na koncu vendarle zasluženo postal prvak, njegov podajalec Joe Flacco pa je postal najkoristnejši igralec (MVP).

»Nagrado morajo nekomu podeliti in ne bom se pritoževal nad tem, da so jo tokrat dali meni,« je bil kratek Flacco, ki bo po zmagi verjetno dobil zajetno povišico. Njegova dosedanja pogodba se je po sinočnji tekmi namreč iztekla, zato zagotovo z nestrpnostjo pričakuje pogovore o podpisu nove.