Slovenski skakalci so se odlično odrezali. Sestavila se je ekipa, v kateri so fantje z dobrim občutkom za letenje. Naši najboljši štirje so v nemogočih razmerah, ki so bile na meji regularnosti, prikazali odlične nastope. Niso padli pod psihološkim pritiskom. Umirjeno so tekmovali in pokazali svoje sposobnosti, kar je treba spoštovati.

Jurij Tepeš je s tretjim mestom dosegel uspeh kariere. Včasih je padal v krize in se iz njih ni znal pobrati. Te težave so zdaj za njim. Je zelo dober letalec. Dopoldanska tekma se je začela s skoraj 102 kilometroma na uro, končala pa s 97, 98 km/h. Kljub temu so naši dosegali zelo dobre daljave. Pri Tepešu je bil padec posledica zelo dolgega poleta. Doskočil je tam, kjer je naklon letalnice le okoli 23 stopinj, zato je moral zavirati. Padec k sreči ni bil prehud. Zanimivo je, da je tako pozitivno reagiral. V bistvu se je le ulegel v sneg, kar ni bilo nevarno. Le nekaj ur za tem je dosegel najboljši rezultat v karieri.

Robert Kranjec je spet potrdil, da spada med tri najboljše letalce sveta. Sploh dopoldan v drugi seriji se je pokazalo, da odstopata le on in Schlierenzauer. Na drugi tekmi je skočil za drobec slabše, težko pa rečem, ali je kakšno napako naredil zaradi vremenskih razmer. Na drugi tekmi je Schlierenzauer zasluženo zmagal, tudi na prvi, čeprav bi lahko debatirali o odločitvah sodnikov. Čeprav so manjkali najboljši Japonci, Rusi, Norvežani in še kakšen posameznik, je jasno, da Kranjec in Schlierenzauer obvladujeta konkurenco.

Medtem je Jaka Hvala pripravil lepo presenečenje. Pokazal je, da se razvija tudi v odličnega letalca, ne le skakalca. Prevc, Hvala, Kranjec in Tepeš so štirje letalci, ki bodo zelo konkurenčni tudi na ekipnih tekmah. To so dobri obeti pred svetovnim prvenstvom, čeprav so do takrat še trije tedni. Mislim, da tudi trener Goran Janus meni, da se bodo na svetovnem prvenstvu borili za najvišja mesta na ekipni tekmi. Če bodo Avstrijci, Nemci, Poljaki, Norvežani in Slovenci kompletni, torej če ne bo poškodb, bomo kandidati za kolajno. To lahko povemo na glas.