"To ni bilo delo amaterjev in najverjetneje tudi ne osamljen primer," je na blogu po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal vodja informacijske varnosti pri Twitterju Bob Lord. Kot je dejal, so vedno pogostejši obsežni napadi na ameriško tehnologijo in medije.

Na to sta že opozorili časopisni hiši The New York Times in The Wall Street Journal, ki sta ta teden sporočili, da sta bili tarči hekerjev. Napadalci naj bi prihajali s Kitajske.

Pri Twitterju o izvoru napadalcev niso javno ugibali. Lord je zapisal, da gre za izredno zahtevne oziroma napredne napade, ki so najverjetneje bili usmerjeni tudi proti drugim družbam in organizacijam.

Po besedah Lorda so pri Twitterju ustavili vdor sredi napada, zato obstaja verjetnost, da so napadalci pridobili uporabniška imena, elektronske naslove, gesla in druge podatke uporabnikov. Zato so na Twitterju onesposobili napadene račune in njihove uporabnike po elektronski pošti pozvali, naj spremenijo svoja gesla.

Twitter, ki ima sedež v San Franciscu, je decembra dosegel 200 milijonov aktivnih uporabnikov, njihovo število pa še vedno raste.