Obe Blejki, sicer 21. in 27. v kvalifikacijah, sta znova odnesli slabšo bero zaradi taktičnih napak. Trasa, dolga le 1200 metrov, je bila celo nalašč za Višnarjevo. V četrtfinalu je vodila čez najtežji del, v zaključku pa so jo tudi zaradi napake prehitele vse, z najhitrejšo kvalifikantko Finko Laukkanenovo in drugouvrščeno Francozinjo Jeanovo vred, saj so dodobra izkoristile njeno zavetrje. Čebaškova je taktično napako naredila na vrhu vzpona, izpustila je stik in zavetrje skupine, ki ga kljub borbenosti ni mogla ujeti do cilje ravnine, kjer je še padla.

Vesna Fabjan se sicer lahko malce tolaži, da je trideseterico zgrešila za dobro sekundo. To niti ni uspelo Justyni Kowalczyk in še nekaterim najboljšim, med tekači niti najboljšemu sprinterju sezone Emilu Jonssonu, prepočasen pa je bil tudi Katjin princ Ola Vigen Hattestad. »Vse je za pozabo,« pravi Vesna Fabjan. »Ni prijetno, ko že celo sezono ne spravim skupaj normalne tekme. Na pripravah v Planici je vse dobro kazalo. Moram se sprijazniti, da so tudi porazi del športa,« se tolaži, ob tem pa srčno upa, da slabo počutje ni le znamenje, da bo tudi njo položilo v posteljo, kjer sta od prihoda z visoko telesno temperaturo že dva serviserja. Smuči je moral ob tretjem serviserju pripravljati kar trener Marko Gracer. Prav priprava smuči ima ob nadmorski višini 1500 metrov zaradi razmer velik vpliv.

»Vreme se hitro menja, tako je treba ob sneženju testirati smuči tudi med tekmo,« razmere, ki so za serviserje in male ekipe vse prej kot krasne, opiše Višnarjeva. Je pa v slogu imena poljane ocenila prizorišče, progo, nastanitev in tudi varnostniki že trenirajo za olimpijske igre. Danes bo še tekma v skiatlonu z Barbaro Jezeršek, v nedeljo pa še sprint štafet, da sprinterke poskušajo odnesti še kaj več kot le izkušnje bodočega olimpijskega prizorišča čez 370 dni.