Iz tedna v teden dosegate najboljše uvrstitve v karieri na tekmah za svetovni pokal. V Saporu ste bili šesti, Vikersundu peti, boste v Harrachovu pristali tik pod zmagovalnim odrom?

Sem v dobri formi, skoki so stabilni. Nedvomno lahko posežem zelo visoko, a pri skokih je veliko detajlov, ki jih je za uspeh treba povezati v celoto. Le upam, da ne bo tako padla hitrost, kot je v kvalifikacijski seriji nam zadnjim desetim zaradi sneženja, sicer bil imel včeraj dva poleta prek 200 metrov.

Po tekmah v Vikersundu ste dejali, da ste bolj kot s poleti zadovoljni z uvrstitvama.

Uvrstitve pridejo s skoki, v katerih ni nihanj. V Vikersundu sem bil eden redkih, ki je imel vseh devet poletov prek 200 metrov. Na tem gradim, občutki so zelo dobri, imam pa še kar nekaj idej, kako bi izvedbo še izboljšal. Srčno upam, da mi bo uspelo v Harrachovu.

Kako vaš oče Miran komentira vaše letošnje polete?

Ob čestitkah je dodal, da je mogoče skočiti še veliko bolje. Vedel sem, da bom z zelo dobrimi skoki med najboljšimi desetimi, nisem pa si predstavljal, da bom z le dobrimi skoki že zlahka med deseterico.

Za vas je značilno, da v drugem delu razprete krila in začnete leteti daleč.

Težave na začetku sezon so že stalnica. Sem kot dizelski motor. Potrebuje nekaj časa, da se ogreje, nato pa deluje. Moja težava je v tem, da na začetku sezone skoraj nimamo skokov na snegu. Za nameček so bile skakalnice še slabo pripravljene. Vedno se je dobro razpletlo, da je bilo sredi sezone vse v najlepšem redu, zato ne dvomim, da bo tako tudi v letošnji zimi. Ne nazadnje sem letos osvojil že več točk, torej 245, kot sem jih lani v vsej sezoni.

Za vas je značilno, da ni bilo nobene panike in nervoze, čeprav ste na novoletni turneji na vseh treh tekmah, na katerih ste nastopili, ostali brez točk svetovnega pokala.

V skokih sem že toliko časa, da sem se naučil marsičesa. Predvsem me je izučilo, da sem takrat, ko sem nervozen, le še veliko slabši. Za nervozo ni prostora v našem športu, zato sem se kar dvakrat umaknil na trening, da sem odpravil napake.

V Vikersundu ste bili trije Slovenci med prvih pet. Ali se vas konkurenca boji pred Harrachovom?

S tem se ne obremenjujem, malo pa se nas že morajo bati.

Vaši favoriti v Harrachovu.

Prvi je Kranjec, nato pa kar nekaj časa ni nikogar do Schlierenzauerja, Ammanna in Neumayerja.

Posnetek vašega poleta v Vikersundu, ki ste ga objavili na medmrežju, je pravi hit z več kot 660.000 ogledi. Tudi v Harrachovu ste v poletih skočili s kamero.

Na tekmi mi tega ne dovolijo. Presenečen sem nad kakovostjo posnetka z dvema kamerama in odzivom. Posnetek sem želel obdržati zase, a me je klubski trener Primož Rychly nagovoril in ga je tudi on posredoval na medmrežje.

Kje so glede na velikost letalnic trenutne meje v dolžini poletov?

V Vikersundu je z vzgonskim vetrom še mogoče skočiti 250 metrov. Ko sem poletel 237 metrov, sem brez težav doskočil v telemark in me ni zabilo tako kot lani pri 235,5 metra. jo