"Njena sproščenost je tisto, kar mi trenutno manjka. Tina lahko na SP zmaga prav v vsaki disciplini," je v pogovoru za časnik Bild povedla nemška smučarka.

Kot pravi Riescheva, je ne bi prav nič čudilo, če bi Mazejeva glede na formo postala vsaj prva smučarka, ki bi se na stopničke povzpela v vseh petih disciplinah. Doslej je bila takemu podvigu najbližje Švedinja Anja Pärson, ki ji je na SP 2007 manjkala le medalja v veleslalomu, Nemka Rosi Mittermaier, žena Christiana Neureutherja in mati Felixa Neureutherja, pa je leta 1976, ko je bilo SP v okviru olimpijskih iger, osvojila medalje v prav vseh štirih takratnih disciplinah. V moški konkurenci je pet medalj na petih tekmah leta 1999 osvojil Norvežan Lasse Kjus.

Höfl-Riescheva, ki je leta 2009 postala svetovna prvakinja, pred dvema letoma pa osvojila dve bronasti medalji, je tokrat z napovedmi previdna: "Glede na sezono bi bilo neodgovorno, da napovedujem zlato. Zakaj bi ga, saj sem v tej sezoni vknjižila le eno od svojih 24 zmag."

Podobno vlogo kot Bild Mazejevi pripisujejo tudi drugi časniki iz smučarsko razvitega sveta. Tudi analiza avstrijske agencije Apa kaže na pet medalj Mazejeve, ki je po njihovem mnenju absolutna favoritinja v veleslalomu in kombinaciji, v hitrih disciplinah Avstrijci na vrhu vidijo Lindsey Vonn, v slalomu njeno mlado rojakinjo Mikaelo Shiffrin, vendar ima enako možnosti Mazejeva, ki je z zmago v Mariboru dokazala, da na velikih tekmah zdrži pritisk, a prav v slalomu je krog favoritinj s Kathrin Zettel, Mario Höfl-Riesch, Frido Hansdottir in Veroniko Velez Zuzulovo največji.