Podobno kot McLaren je tudi Ferrari pri novem dirkalniku spremenil predvsem prelomljeni nos, ki je sedaj ponovno povsem raven in na pogled precej lepši. Nekoliko spremenjena je tudi lega in izgled izpušnega sistema na zadku bolida.

Nad razvojem novega F138 sta bdela tehnični direktor rdečih Pat Fry in glavni oblikovalec Nikolas Tombezis. Večino dela na aerodinamiki bolida so opravili v Toyotinem vetrovniku v Kölnu, ostali razvoj pa je potekal v Ferrarijevih prostorih.

V moštvu na področju dirkačev tudi letos ni prišlo do sprememb, saj bosta rdečega poskočnega konjička do zmag ponovno poskušala voditi Fernando Alonso in Felippe Massa. Brazilec bo nov dirkalnik spoznal že prihodnji teden na prvih testiranjih v Jerezu, Alonso pa se mu bo pridružil na drugih v Barceloni.

Cilji rdečih so visoki, saj v letu 2013 merijo na naslova tako med posamezniki kot konstruktorji, F138 - ime je sestavljeno iz letošnje letnice in osemvaljnega motorja, zadnjega pred spremembo pravil - pa naj bi Italijanom pri tem izdatno pomagal.

Vodja ekipe Stefano Domenicali je na današnji predstavitvi poudaril, da si želijo z dirkalnikom, ki bo za njegovo ekipo že 59. bolid v svetovnem prvenstvu formule 1, ustaviti nalet Red Bulla in Sebastiana Vettla.

"Letos ne bo tako kot lani, ko je bilo na prvih sedmih dirkah sedem različnih zmagovalcev. Stvari so se po tem umirile in zavile na normalne tirnice. Tokrat bodo šle zmage le dvema ali trem ekipam, mi pa moramo biti med njimi. Čeprav ne bom testiral dirkalnika že od začetka, sem prepričan, da bomo v moštvu opravili dobro delo in da bomo za prvo dirko sezone povsem nared," pa je pravi Alonso.

V senci Ferrarija dirkalnik predstavila tudi Force India

Precej manj pompozno od Italijanov je svoj novi dirkalnik danes predstavilo tudi moštvo Force India.

V garaži v Silverstonu sta dirkalnik razkrila nadomestni šef ekipe Robert Fernley in edini znani voznik Paul di Resta.

"Vedno je poseben občutek, ko lahko prvič preizkusiš nov dirkalnik. Spremljal sem njegov razvoj v vetrovniku in zdel se je močan in hiter. Zdaj bomo videli, kako se bo obnašal na stezi. Vesel sem, da bomo spet na delu," je ob predstavitvi dejal di Resta.