Gre za komunikacijo med očitno dobrima znancema, ki je potekala od 27. novembra 2001 do 20. februarja 2003. Vsebuje zelo jasne opise dopinga (rastni hormon, testosteron) in tudi nasvete, kako se izogniti dopinškim testom. Vsebino so poimenovali »pametni doping«. V njej je očitna Djordjevićeva strokovnost, očiten namen, podatki iz praktičnega dela in mnogi stranski podatki o času, krajih ter Vukičevićev odziv vpliva na varovance(-ke). Del podrobnosti je bil v Dnevniku objavljen novembra in decembra. V sporočilu za javnost je Anstein Gjengedal, direktor norveškega odbora za antidoping, ob tem jasno zapisal, da niso našli nobenih dokazov, da bi šlo za manipulacijo z zgoraj omenjeno vsebino elektronske pošte.

To je bil tudi glavni zagovor Vukičevića (in Djordjevića), češ da je vse to zakuhala njegova bivša žena, ki je dopisovanje med Vukičevićem in Djordevićem tudi predala odboru za boj proti dopingu. »Nismo našli nobenega razloga za domnevo, da se je manipuliralo z vsebino elektronske pošte. Mi ne verjamemo Vukičevićevim razlagam tega primera,« je pojasnil Anstein Gjengedal. Kako odločno so se lotili primera, kaže tudi angažiranje Gjengedala, upokojenega načelnika policije v Oslu. Pogovorili naj bi se z 40 ljudmi, pregledali zdravstveno dokumentacijo in druge dokumente.

Primer ima za Vukičevića kljub vsemu hude posledice. »Vsebina dogovarjanja med trenerjema ni v skladu z našimi vrednotami,« je zatrdil predsednik Atletske zveze Norveške Sven Arne Hansen. Tako niso podaljšali pogodbe z Vukičevićem. Enako pa so se odločili tudi v klubu, kjer je trener srbskega rodu vadil okoli 15 varovancev. Hči Christina, vrhunska tekačica na visokih ovirah, in sin Vladimir, ki sicer nista bila v krogu osumljenih, da jima je oče pomagal do uspehov s sporno močjo, sta dala podporo očetu. Vseeno se je Christina ta teden odločila, da oče ne bo več njen trener, predvsem zaradi slabih uspehov v zadnjem obdobju, sicer pa s fantom nogometašem živi v Španiji. V Sloveniji se razen s komentarji ob izbruhu afere, nobena organizacija, niti slovenski oddelek za boj proti dopingu niti Atletska zveza Slovenije, ni opredelila do tega primera.