V leto 2013 se britansko moštvo podaja z velikimi cilji, saj McLaren prav letos praznuje 50. obletnico, v Wokingu pa se nadejajo, da jim bo uspelo prekiniti triletno vladavino Red Bulla in Sebastiana Vettla. McLaren je bil konstruktorski prvak nazadnje že daljnega leta 1998, ko sta zanj dirkala Mika Häkkinen in David Coulthard.

Novi MP4-28 se od lanskega predhodnika na prvi pogled vizualno ne razlikuje preveč, vseeno pa je kar nekaj sprememb v sprednjem delu pri nosu in tudi v zadnjem delu bolida. Po odhodu Lewisa Hamiltona k Mercedesu bo z novim bolidom poskušal čim več točk McLarnu priboriti Jenson Button, ki je prevzel vlogo prvega voznika moštva, v pomoč pa mu bo novinec v ekipi Sergio Perez.

»Skozi celotno lansko sezono smo bili zelo hitri, a se zaradi različnih razlogov nismo uspeli boriti za zmago v prvenstvu dirkačev in konstruktorjev. To je področje, kjer si v letu 2013 želimo storiti korak naprej. Videl sem, kako predano smo vsi delali na novem dirkalniku, zato mislim, da smo zgradili dobro osnovo za dobro sezono. Letošnji dirkalnik je najboljši od vseh McLarnovih do sedaj, saj vem, da inženirji tokrat ničesar niso prepustili naključju in so temeljito preučili delovanje vsakega dela dirkalnika,« je o novi srebrni puščici optimistično govoril Button.

»Komaj čakam, da znova sedem za volan in poskušam nadaljevati bogato zgodovino tega moštva, ki jo v sebi čuti vsak moški ali ženska, ki dela pri McLarnu. Do začetka sezone bomo trdo delali, da bi se na prvo dirko v Melbournu podali z zanesljivim dirkalnikom, ki mu bomo lahko povsem zaupali. Od lanskih napak in pomanjkljivosti smo se spet naučili česa novega, kar nam bo pomagalo, da bo letošnja sezona za nas potekala bolj gladko in bolje,« je še dodal Button.