Svetovni pokal deskarjev se bo na Rogli odvijal v petek, 8. februarja. Na sporedu bosta paralelna veleslaloma za moške in ženske, nastopila bo tudi številna slovenska ekipa. Od 11. do 14. februarja pa bo na Rogli tudi svetovni pokal v smučanju invalidov, kjer bo nastopil tudi Gal Jakič. V ponedeljek in torek bosta na sporedu slaloma, v sredo in četrtek pa veleslaloma.

"Verjel sem vase in vedel, da če bom odpeljal tako kot na treningih, bom na vrhu. Po petkovi tekmi sem bil razočaran zaradi Žana, ki je po mojem mnenju naredil vrhunski rezultat. Četrto mesto je vredno vse hvale, vem, koliko je treba za to narediti, da si tako blizu vrha. Škoda, ker ni dobil kolajne, potem bi imeli dve. Za to je potrebnega veliko truda in dela. Po zadnji vožnji sem bil v šoku, nisem vedel, ali je to res ali sanjam. Toda celo tekmo sem verjel vase, vedel sem, da bom domov odšel z zlato kolajno. Nič me ni moglo vreči s tira, tudi zaostanek po prvi vožnji ne. Vedel sem, da je modra proga hitrejša, da moram vztrajati. Po moje sem vse dojel šele, ko sem pristal na letališču v Sloveniji," je sveži svetovni prvak Marguč na današnji novinarski konferenci še enkrat podoživel dogajanje izpred nekaj dni.

»To bo ena najboljših tekem v sezoni«

Na sporedu je še sedem tekem, prva na Rogli. "Nisem še čisto pri tekmi na Rogli, moje misli so še na SP. Mislim pa, da na Rogli ne bo nekega pritiska. To je ena lepših priložnosti za prepoznavnost našega športa v Sloveniji. Moramo se tudi zavedati, da bo to ena najboljših tekem v celi sezoni, saj je bil že evropski pokal organiziran bolje kot marsikatera tekma svetovnega pokala," pa je o prihajajočih izzivih še dejal Marguč.

Pred domačo tekmo je v to, da bodo domači tekmovalci dali vse od sebe, prepričana tudi Iva Polanec: "Cilji so vedno v moji glavi, ne bom razlagala, kakšni so. Veliko pričakujem od sebe. Roglo poznamo kot lasten žep, na pamet, in vsi hočemo tu dati vse od sebe."

Damjan Pintar, generalni sekretar organizacijskega odbora tekem na Rogli, je poudaril, da na tem prizorišču že dolgo podpirajo deskarje. Že pred 20 leti je gostila mladinsko SP. "Rogla je destinacija, ki je idealna za teke in deskanje. Veseli smo, da smo s kolegi iz SZS dobili to tekmo, da bodo lahko športniki sproščeno nastopali na domačem terenu. V ekipo sodelavcev in prostovoljcev ne dvomim in pričakujem lepo tekmovanje. Povabil bi vse Slovence, da ta kulturni dan preživijo športno in navijajo za naša dekleta in fante," je dejal Pintar in dodal, da bo tekmo prenašalo 18 televizijskih postaj.

Po deskarjih še smučarji invalidi

Potem ko bodo deskarji opravili svoje, se bodo na Roglo podali še smučarji invalidi. Za zdaj imajo prireditelji zbranih 50 prijav športnikov v treh kategorijah. "O pričakovanjih je težko govoriti, ker sem se letos nekoliko umaknil s tekmovanj, tako da ne vem, kako hitra je konkurenca. Na Rogli bom tvegal vse, tudi če se bo zgodba končala kje drugje kot pa na cilju. Treba bo iti na glavo in tvegati ter Sloveniji na tej prelomni in zgodovinski tekmi prinesti lep rezultat," pa je pred prvo domačo tekmo že nabrušen Gal Jakič.