Na Češko bodo namreč poleg junaka zadnjih 14 dni svetovnega pokala, Roberta Kranjca, ter nezamenljivih Jurija Tepeša in Petra Prevca odpotovali še Matjaž Pungertar, v slovensko vrsto se po dveh naslovih mladinskega svetovnega prvaka spet vrača Jaka Hvala, A-reprezentanci pa se bo pridružil še Miran Zupančič, ki si je prvenec na tekmah svetovnega pokala prislužil po dobrih januarskih nastopih v celinskem pokalu.

"Ekipa bo ostala enaka tudi za nemško turnejo, ki sledi. Po Harrachovu ekipe ne bom menjal," je pojasnil Janus. Najprej pa bosta na sporedu novi tekmi v smučarskih poletih, kjer ima Slovenija z odličnimi letalci spet visoke cilje, čeprav izkušenejše tekmovalce nekoliko skrbi vreme, saj so imeli prireditelji v preteklosti velikokrat težave z vetrom. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa obe tekmi.

Harrachovu sledi nemška ekipna turneja, ki se bo začela 9. februarja z ekipno tekmo v Willingenu. Tej na istem prizorišču sledi še posamična, v točkovanje ekipne turneje pa nato štejeta še preizkušnja v Klingenthalu 13. februarja in dve tekmi v poletih v Oberstdorfu (16. in 17. februarja). Slovenska ekipa ima po besedah Janusa visoke cilje vezane tudi na ekipno turnejo: "Lani smo nemško ekipno turnejo končali na tretjem mestu in glede na to, kako fantje skačejo in v kakšni formi so ta čas, bomo šli letos na zmago," je sklenil glavni trener slovenske vrste.